Večeras je u Sremskim Karlovcima svečano otvoren treći po redu „Prolećni festival vina“.

Sve prisutne sugrđane i goste pozdravio je predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

“Dragi gosti, poštovani sugrađani. Želim da Vas pozdravim ispred Opštine Sremski Karlovci. Dragim gostima da poželim dobrodošlicu uz obećanje da ćemo i ovog, kao i mnogo puta pre, biti dobri domaćini, i verujem, da ćete iz Karlovaca i sa “Prolećnog Festivala vina” poneti lepe uspomene.

Zahvaljujući kulturno-istorijskom nasleđu Sremskih Karlovaca, slavnoj istoriji, vrednim vinogradarima i vinarima, Sremski Karlovci predstavljaju nacionalni dragulj koji svake godine posećuje sve veći broj turista, kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva. Nastojaćemo da kao lokalna samouprava sačuvamo osobenost Sremskih Karlovaca ali i da se dinamično razvijaju i po pitanju infrastrukture ali i kroz dodatni razvoj vinogradarstva kao i tercijalnih privrednih delatnosti.

Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim Vladi Republike Srbije na velikoj podršci, i po pitanju finansiranja infrastrukturalnih projekata, tako i u logističkom smislu kao podrška u promovisanju turističkih potencijala čitave naše države a samim tim i Sremskih Karlovaca.

Želim Vam da u Sremskim Karlovcima u naredna tri dana Festivala provedete prijatne i lepe trenutke. Živeli!”

Nakon pozdravne reči predsednika opštine, manifestaciju je svečano proglasio otvorenom državni sekretar u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Prethodni tekstVaskršnja čestitka predsednika opštine
Sledeći tekstSPISAK IZDATIH REŠENjA O OZAKONjENjU 2019