Председник Миленковић у посети Русији

1288

На позив градоначелника Новочеркаска, града побратима Сремских Карловаца Игора Јуревича Зјозина, председник општине Сремски Карловци од данас је у посети том руском граду.

У склопу посете, који је и средиште Донских Козака, уприличен је и пријем у седишту Козачке организације на којем се обратио председник општине:

– Драги пријатељи, желим да Вас поздравим испред града побратима и да Вам се захвалим на искреном пријатељству и гостопримству.

Стати данас овде, пред Вас часне и храбре, учинили сте ми велику част. Руски и Српски народ везују нераскидиве везе засноване на пореклу, вери али и на страдалничкој и победничкој историји која се рефлектује и кроз пријатељство наша два града.

 

Сремски Карловци јесу место које чува и баштини историју Русије и Руског народа. Нећемо никада заборавити славне степске Козачке коњанике који су бранили Српски народ онда када нико није смео. Имамо заједничку обавезу да нашој деци преносимо слободарску традицију наша два народа. Верујем и настојаћемо да у будућности те везе буду још чвршће и конкретније.

Новочеркаск је место у којем се налази национални “свемирски тренажни центар” у којем се обучавају и уче деца и млади из читаве Русије.

Посета је организована поводом дана града Новочеркаска.

Претходни текстМинистар Ђорђевић посетио Сремске Карловце
Следећи текстРЕШЕЊЕ О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЈАВНООГ ИНФОРМИСАЊА ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ И 2019- ГОДИНИ