Na poziv gradonačelnika Novočerkaska, grada pobratima Sremskih Karlovaca Igora Jureviča Zjozina, predsednik opštine Sremski Karlovci od danas je u poseti tom ruskom gradu.

U sklopu posete, koji je i središte Donskih Kozaka, upriličen je i prijem u sedištu Kozačke organizacije na kojem se obratio predsednik opštine:

– Dragi prijatelji, želim da Vas pozdravim ispred grada pobratima i da Vam se zahvalim na iskrenom prijateljstvu i gostoprimstvu.

Stati danas ovde, pred Vas časne i hrabre, učinili ste mi veliku čast. Ruski i Srpski narod vezuju neraskidive veze zasnovane na poreklu, veri ali i na stradalničkoj i pobedničkoj istoriji koja se reflektuje i kroz prijateljstvo naša dva grada.

 

Sremski Karlovci jesu mesto koje čuva i baštini istoriju Rusije i Ruskog naroda. Nećemo nikada zaboraviti slavne stepske Kozačke konjanike koji su branili Srpski narod onda kada niko nije smeo. Imamo zajedničku obavezu da našoj deci prenosimo slobodarsku tradiciju naša dva naroda. Verujem i nastojaćemo da u budućnosti te veze budu još čvršće i konkretnije.

Novočerkask je mesto u kojem se nalazi nacionalni “svemirski trenažni centar” u kojem se obučavaju i uče deca i mladi iz čitave Rusije.

Poseta je organizovana povodom dana grada Novočerkaska.

Prethodni tekstMinistar Đorđević posetio Sremske Karlovce
Sledeći tekstREŠENjE O RASPODELI SREDSTAVA U OBLASTI JAVNOOG INFORMISANjA OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI I 2019- GODINI