Подморничари из целог света посетили Сремске Карловце

1205

Међународни конгрес подморничара одржава се од 21. до 26. маја 2019. године у Београду, а председник Републике Србије Александар Вучић је подржао ову манифестацију у виду покровитељства над Конгресом. Овогодишњи организатор је Удружење „Подморничар“ из Београда, које чини око 120 подморничара ветерана из састава бивше Југословенске ратне морнарице.

У оквиру многобројних активности, учесници у току данашњег дана посетили и Сремске Карловце, том приликом добродошчицу им је пожелео председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

– Драги гости, желим да Вас поздравим и пожелим Вам добродошлицу у Србију и Сремске Карловце. Сремски Карловци су место препуно историје али и место које се убрзано развија у свим својим сегментима. Ово је место познато и по узгајању винове лозе и производњи врхунског вина. Такође, карактеристика Сремских Карловаца је да су наши житељи и добри домаћини, у шта сам сигуран, већ имали прилике да се и сами уверите. С обзиром да Ваш посао јесте очување мира, а Сремски Карловци јесу истински град мира и да је управо овде у овом месту потписан и закључен Светски Мир 1699. године.

Желим да Вам се захвалим што сте управо Србију одабрали за свој 56. Конгрес. У жељи да и даље истрајавате у очувању и пропагирању Мира и пропагирању свеопштег пријатељства међу људима са свих меридијана, желим Вам пуно успеха и резултата у даљем раду.

Претходни текстРЕШЕЊЕ О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЈАВНООГ ИНФОРМИСАЊА ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ И 2019- ГОДИНИ
Следећи текстЈАВНА ПРОДАЈА РАСХОДОВАНОГ СЛУЖБЕНОГ ПУТНИЧКОГ ВОЗИЛА ПРИКУПЉАЊЕМ ПИСМЕНИХ ПОНУДА