Председник Миленковић у Бриселу

1243

У оквиру делегације Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе, председник општине Сремки Карловци Ненад Миленковић био је учесник панела Одбора Регија/Комитет Региона ЕУ у Бриселу.

Tеме састанака биле су: Финансијска помоћ ЕУ доступна локалним и регионалним властима у земљама кандидатима и потенцијалним кандидатима за проширење ЕУ, регионалне и локалне политике и усклађивање са стандардима ЕУ и могућност аплицирања на ЕУ пројектима који су у току као и припрема за ИПА 3 (Instrument for Pre-accessoon Assistance) пројекте који ће отпочети 2021 и трајати до 2027. године.

Чланови делегацијe и говорници били су: Државни Секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе г-дин Иван Бошњак и заменик градоначелника града Београда г-дин Горан Весић.

Домаћин делегацији била је “Мисија Републике Србије при ЕУ/ Канцеларија АП Војводине у Бриселу” и Шеф Канцеларије г-дин Срђан Мачкић.

Претходни текстЈАВНА ПРОДАЈА РАСХОДОВАНОГ СЛУЖБЕНОГ ПУТНИЧКОГ ВОЗИЛА ПУТЕМ НЕПОСРЕДНЕ ПОГОДБЕ
Следећи текстИНИЦИЈАТИВА ЗА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ОПШТИНЕ – ДАНА ГРАДА СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА (16. септембар)