U okviru delegacije Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, predsednik opštine Sremki Karlovci Nenad Milenković bio je učesnik panela Odbora Regija/Komitet Regiona EU u Briselu.

Teme sastanaka bile su: Finansijska pomoć EU dostupna lokalnim i regionalnim vlastima u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za proširenje EU, regionalne i lokalne politike i usklađivanje sa standardima EU i mogućnost apliciranja na EU projektima koji su u toku kao i priprema za IPA 3 (Instrument for Pre-accessoon Assistance) projekte koji će otpočeti 2021 i trajati do 2027. godine.

Članovi delegacije i govornici bili su: Državni Sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave g-din Ivan Bošnjak i zamenik gradonačelnika grada Beograda g-din Goran Vesić.

Domaćin delegaciji bila je “Misija Republike Srbije pri EU/ Kancelarija AP Vojvodine u Briselu” i Šef Kancelarije g-din Srđan Mačkić.

Prethodni tekstJAVNA PRODAJA RASHODOVANOG SLUŽBENOG PUTNIČKOG VOZILA PUTEM NEPOSREDNE POGODBE
Sledeći tekstINICIJATIVA ZA DODELU PRIZNANjA POVODOM OBELEŽAVANjA DANA OPŠTINE – DANA GRADA SREMSKIH KARLOVACA (16. septembar)