Republika Srbija

Autonomna Pokrajina Vojvodina

Opština Sremski Karlovci

OPŠTINSKA UPRAVA

KOMISIJA ZA OBELEŽAVANjE PRAZNIKA,

DODELU PRIZNANjA I PROGLAŠENjE

POČASNIH GRAĐANA SREMSKIH KARLOVACA

Broj: 06-41/2019-I/1

Dana: 19.juna 2019.godine

Sremski Karlovci

 

OBRAZAC ZA PREDLAGANjE KANDIDATA

 

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i proglašenje počasnih građana Sremskih Karlovaca, saglasno članu 22. Odluke o obeležavanju Dana opštine Sremski Karlovci, dodeli priznanja i proglašavanju počasnih građana Sremskih Karlovaca (“Sl.list opštine Sr.Karlovci“ broj 14/2015),  p o k r e ć e

 

I N I C I J A T I V U

 

ZA DODELU PRIZNANjA POVODOM OBELEŽAVANjA

DANA OPŠTINE – DANA GRADA SREMSKIH KARLOVACA

(16. septembar)

 

i poziva sve zainteresovane da svoje predloge dostave Komisiji najkasnije do 31. JULA 2019. godine na adresu: Skupština opštine Sremski Karlovci, Trg Branka Radičevića br. 1. – Komisiji za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i proglašenje počasnih građana Sremskih Karlovaca,.

 

P O S T U P A K    P R E D L A G A Nj A

 

1. Inicijativu za dodelu POVELjE GRADA SREMSKIH KARLOVACA mogu podneti građani, grupe građana, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije, udruženja i drugi oblici organizovanja građana, državni organi i organi lokalne samouprave.

 

POVELjA GRADA SREMSKIH KARLOVACA se dodeljuje pojedincima, organizacijama i institucijama, koji su dela i rezultate, za koje se nagrađuju, postigli na teritoriji Opštine Sremski Karlovci, ili su građani Opštine Sremski Karlovci, kao i onima čija su dela tesno povezana za Sremske Karlovce i koji promovišu Sremske Karlovce u drugim sredinama.

 

2. Inicijativu za dodelu NAGRADE GRADA SREMSKIH KARLOVACA mogu podneti ista lica koja podnose inicijativu za dodelu Povelje.

 

NAGRADA GRADA SREMSKIH KARLOVACA dodeljuje se građanima, grupama građana, preduzećima, ustanovama i drugim oblicima organizovanja građana, kao društveno priznanje u oblasti privrede i društvenih  drugih delatnosti.

 

U oblasti privrede Nagrada se dodeljuje:

 

  • za postignute izuzetne rezultate u privređivanju,
  • za osvajanje novih proizvoda i usluga,
  • za tehnička unapređenja, novatorstvo i racionalizaciju.

 

Nagrada se može dodeliti preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama, čije je sedište na teritoriji Opštine Sremski Karlovci, građanima, grupama građana za njihovo zajedničko ostvarenje, koji rade ili su radili na teritoriji Opštine Sremski Karlovci.

 

U oblasti društvenih i drugih delatnosti Nagrada se dodeljuje:

 

  • za izuzetna ostvarenja i dostignuća u oblasti nauke, kulture i umentosti,
  • za postignute rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene i socijalne zaštite, fizičke kulture i drugih delatnosti.

 

Nagrada se može dodeliti organizacijama čije je sedište na teritoriji Opštine Sremski Karlovci, građanima ili grupama građana čija su dela ostvarena na teritoriji Opštine ili su tematski vezana za Sremske Karlovce, kao i građanima za izuzetna ostvarenja i rezultate koje su postigli van teritorije Opštine Sremski Karlovci.

 

3. Inicijativu za dodelu ZAHVALNICE GRADA SREMSKIH KARLOVACA mogu podneti ista lica koja podnose inicijativu za dodelu Povelje i Nagrade.

 

ZAHVALNICA GRADA SREMSKIH KARLOVACA može da se dodeli pojedincima, organizacijama (preduzećima, institucijama, ustanovama) grupama građana i drugim oblicima organizovanja građana, za ostvarenja i postignute rezultate u toku prethodne godine.

 

Zahvalnica opštine Sremski Karlovci se dodeljuje za značajna ostvarenja u raznim oblastima postignuta u toku prethodne godine,  koja doprinose razvoju i afirmaciji opštine.

 

Tekst Inicijative i obrazac za predlaganje kandidata se može dobiti na pisarnici Opštine, odnosno na zvaničnom Sajtu opštine Adresa sremskikarlovci.rs

 

Odluku o dodeli Povelje, Nagrade i zahvalnice grada Sremskih Karlovaca donosi, na predlog Komisije, Skupština opštine Sremski Karlovci, a svečano uručenje je na Dan Opštine – Dan Grada Sremskih Karlovaca, 16. septembra 2019. godine.

 

 

PREDSEDNIK KOMISIJE                                          Danka Miljević  ,c.p.

Prethodni tekstPredsednik Milenković u Briselu
Sledeći tekst„NEDELjA ZA ČISTIJU VOJVODINU“