„НЕДЕЉА ЗА ЧИСТИЈУ ВОЈВОДИНУ“

1212

У оквиру акције Покрајинског Секретаријара за урбанизам и заштиту животне средине “Недеља за чистију Војводину”, општина Сремски Карловци, ЈКП “Белило” и наши суграђани, подржали су и укључили су се у реализацију ове активности.

Председник општине Ненад Миленковић је поводом акције рекао: “На основу иницијативе Покрајинског Секретаријара за урбанизам и заштиту животне средине покренут је програм који смо ми као локална самоуправа препознали и подржали.

 

Програм “Недеља за чистију Војводину” је утемељена у Декларацији усвојеној у мају ове године а тиче се пре свега у виду едукације свих становника о значају заштите животне средине као и на конкретним акцијама уклањања отпада у јединицама локалне самоуправе. Уклањање пластичног и другог отпада са излетовалишта Стражилово као део најстаријег националног парка у Србији и Сремски Карловци као општина која се наслања на ово излетовалиште јесу место са којег шаљемо поруку и Карловчанима али и све већем броју туриста који долазе из свих крајева наше земље и иностранства, да брига о животној средини јесте обавеза свих нас који смо конзументи те природе.

Полазећи од чињенице да смо природу наследили од наше деце, овим путе апелујем на све нас да брига о животној средини јесте залог за будућност како би смо живели у чистој и здравој средини.”

Претходни текстИНИЦИЈАТИВА ЗА ДОДЕЛУ ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ОПШТИНЕ – ДАНА ГРАДА СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА (16. септембар)
Следећи текстРАНИ ЈАВНИ УВИД У МАТЕРИЈАЛ ЗА ИЗРАДУ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ПОДРУЧЈА ПОСЕБНЕ НАМЕНЕ ДРЖАВНОГ ПУТА IIА РЕДА БРОЈ 100