Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković prisustvovao je danas u vinariji Đurđić svečanom uručenju ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na sredstva po dve konkursne linije Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo a koje su uručivali potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu dr Vuk Radojević.


Reč je o konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2019. godini. Druga konkursna linija odnosi se na dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini.

Za proizvodnju vina i rakije dodeljeno je 33 ugovora ukupne vrednosti 80 miliona dinara, dok je sa ukupno 20 miliona dinara finansirana nabavka opreme u sedam mesara. Preko pedeset odsto investicija po ove dve prerađivačke konkursne linije obezbeđeno je iz pokrajinskog budžeta, preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dok su ostatak obezbedili korisnici.

Prethodni tekstJavni konkurs za imenovanje direktora Turističke organizacije opštine Sremski Karlovci
Sledeći tekstCAC 2019. Sremski Karlovci