Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je u Sremskim Karlovcima uručio putničko vozilo Savezu invalida rada Vojvodine, koje će omogućiti bolje uslove rada za sve 34 opštinske organizacije u AP Vojvodini.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svakodnevno ulaže maksimalne napore kako bi se osobama sa invaliditetom i njihovim organizacijama koje zastupaju interese ove kategorije omogućili bolji uslovi za rad.
„Trudimo se da osluškujemo potrebe svih građana pa tako i osoba sa invaliditetom, oni moraju da znaju da su ravnopravni učesnici društva i da ćemo u skladu sa mogućnostima koje država ima, maksimalno da im izlazimo u susret kako bismo mogli da rešimo njihove probleme. Oni su ti koji najbolje znaju šta im je potrebno,“ rekao je ministar Đorđević.

Predsednica Saveza invalida rada Vojvodine Stana Svilarov, zahvalila se ministru, v. d. pomoćniku ministra Biljani Barošević i izvršnoj direktorki Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Ivanki Jovanović na poseti i ovom velikodušnom gestu i istakla da je resorno ministarstvo uvek izlazilo u susret potrebama udruženja ali ne samo ovog već i svim osobama sa invaliditetom u Republici Srbiji.

Putničko vozilo će Savezu invalida rada Vojvodine omogućiti lakšu saradnju sa svim opštinskim organizacijama i lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, kako bi u narednom periodu zajednički organizovali različite aktivnosti u cilju poboljšanja uslova života i rada članova, odnosno zaštite i proširenja svojih prava po osnovu invalidnosti.

Vozilo je dodeljeno u Sremskim Karlovcima, povodom Slave Opštinske organizacije Sremski Karlovci Sveti Prokopije. Ministar Đorđević je tom prilikom zajedno sa predsednikom opštine Sremski Karlovci Nenadom Milenkovićem prisustvovao liturgiji u Sabornoj crkvi i sastao se u eparhiji sremskoj sa Njegovim Preosveštenstvom Vasilijem Vadićem, episkopom sremskim.

Predsednik Milenković je ovom prilikom rekao, ”Ono što je Ministar Đorđević rekao i obećao 14.06. danas je i ispunjeno. Ovom prilikom želim da se zahvalim Ministru na podršci našoj lokalnoj samoupravi u cilju podizanja nivoa socijalne zaštite. Udruženje invalida rada opštine Sremski Karlovci doprinosi ideji da invalidi rada kao i svi penzioneri sa teritorije naše lokalne samouprave imaju bolje i kvalitetnije uslove za rad i funkcionisanje.

Želim da se zahvalim i našem Episkopu Sremskom gospodinu Vasiliju na podršci u svim naporima lokalne samouprave na projektima od vitalne važnosti za podizanje kvaliteta života svih žitelja zajednice. Čvrsto verujem da je ova akcija Ministarstva, Vlade i predsednika Aleksandra Vučića samo jedna u nizu akcija koje će doprinositi našoj lokalnoj samoupravi. U ime svih penzionera želim da Vam se zahvalim na podršci”.

Nakon toga v. d. pomoćnika ministra Biljana Barošević otvorila je izložbu radova i slika Opštinske organizacije Sremski Karlovci, Kovačica i Alibunar kojoj je prisustvovalo preko 250 učesnika iz svih opštinskih organizacija AP Vojvodina.

Prethodni tekstJAVNI POZIV RODITELjIMA ZA DODELU DEČIJIH AUTO-SEDIŠTA KOJA DONIRA AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA
Sledeći tekstOBAVEŠTENjE u vezi postupka prikupljanja pismenih ponuda za izbor stanova , regionalni stambeni program – potprojekat 7, kupovina stanova za izbeglice