Na osnovu sporazuma između Republike Srbije i Razvojne banke Saveta Evrope a kroz program “Regionalnog stambenog zbrinjavanja izbeglica Republike Srbije”, Kancelarija za izbeglice i migracije Republike Srbije, JUP (Jedinica za upravljanje projektima) i opština Sremski Karlovci, zajednički realizuju projekat izgradnje 16 stanova za izbegla i raseljena lica i socijalne kategorije.

Opština je obezbedila zemljište/parcele ukupne površine 2980 m2 na kojima se gradi ukupno 16 stanova. Mi smo radove obišli 10.04. kada su bili na početku tj kada su bili iskopani temelji za objekte.

– Danas smo svedoci da se radovi odvijaju po planiranoj dinamici i da bi objekti uskoro trebalo da budu pod krovom. Verujem da ćemo do kraja godine imati završen kompletan projekat i da će prve porodice početi da žive u svojim stanovima. S obzirom da Vlada Republike Srbije i predsednik Republike, nastoje da se na osnovu povećanja BDP a i objektivnog uvećanja republičkog budžeta realizuju programi zbrinjavanja pripadnika vojske i policije, nastojaćemo da kao lokalna samouprava iniciramo i naredni program izgradnje stanova u Sremskim Karlovcima i za socijalne kategorije stanovništva – rekao je predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković u izjavi za Radio televiziju Vojvodine.