Свечано отворена „Карловачка берба грожђа 2019.“

1542

Синоћ је почела “Карловачка берба грожђа – Грожђебал 2019”.

Испред општине Сремски Карловци обратио се председник општине Ненад Миленковић:

– Драги гости, поштовани суграђани, добро вече и добро дошли у Сремске Карловце. Овогодишња берба грожђа, уз добар род и добро вино, доноси нам и много више оптимизма. Наиме, следећа 2020. година је када ћемо обележити значајну годишњицу 330 година од “Велике сеобе Срба”.

У знаку значајног историјског догађаја, улажемо и уложићемо пуно енергије и средстава у инфраструктурно уређење Сремских Карловаца. Фасаде, центар места, улице… биће потпуно обновљени и реконструисани.

На наше, који живимо овде, али и на задовољство стотине хиљада туриста и истинских поштовалаца свих вредности Сремских Карловаца, следећи “Грожђебал” обележићемо у још лепшем и уређенијем амбијенту.

Све то не би било могуће без подршке и разумевања Покрајинске и Републичке Владе. Искористићу прилику да поздравим и наше госте из градова побратима: Новочеркаск, Тиват, Баредојв и Горлице. С њима, као пријатељима Сремских Карловаца, ова манифестација добија још више на значају.

Драги гости, желим Вам да проведете пријатне и лепе тренутке у Сремским Карловцима а Карловци и Карловчани ће Вас увек радо дочекати. Живели!”

Овогодишњи “Грожђебал” свечано је отворила Покрајинска Секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

Гости Сремских Карловаца данас су били и Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, Амбасадор Републике Аргентине ЊЕ Естенислао Завелс, први Секретар Руске Амбасаде Вјечеслав Аљикин, Аташе за културу Амбасаде Турске Фахри Агдоган, конзул Црне Горе у Србији Драган Ђуровић генерални Директор Руске Железнице “РЖД Интренешнл” Сергеј Александрович Павлов као и многобројни представници Покрајинске и Републичке Владе.

Претходни текстИзложба „Карловачки виноградари и винари“
Следећи текстПријем представника градова побратима Сремских Карловаца