Свечана седница скупштине поводом Дана општине Сремски Карловци

1357

Поводом Дана општине 16.09. данас је у згради Магистрата одржана Свечана седница Скупштине општине Сремски Карловци. Председавајућа Скупштине општине Радмила Букарица је поздравила присутне након чега се обратио председник општине Ненад Миленковић.

– Ваше преосвештенство, часни оци, генерални конзуле Црне Горе у Републици Србији, господине Ђуровићу, поштована председнице Скупштине општине Сремски Карловци госпођо Букарице, уважени одборници, чланови општинског већа, овогодишњи добитници највиших општинских признања, драги Карловчани, даме и господо.

Дан општине је тренутак када се присећамо прошлих времена али и прилика да поменемо појединце и организације који су у протеклом периоду допринели не само афирмацији одређених професија или уметничких области него и њихов општи допринос заједници, као и значајној промоцији Сремских Карловаца.

У периоду када смо увелико из индустријске ере зашли у технолошку еру и када се време мери брзином и протоком информација, није нимало лако постизати значајне резултате у било којој сфери и притом не заборавити припадност и оданост месту у којем живимо, радимо или стварамо с тим су, драги лауреати ваша дела још значајнија и вреднија.

Општина Сремски Карловци, настојаће да и кроз реализацију инфраструктурних пројекта афирмише значај и вредност овог прелепог места. Често заборављамо у колико лепом и чувеном граду живимо. Нека буде ово дан када ћемо се на то подсетити, али и освестити да само заједничким напорима можемо остварити све оно што смо замислили и зацртали као крајњи циљ, а то јесу лепши и уређенији Сремски Карловци. На располагању нам је, ако имамо среће око 30000 дана за играње игре живота. Са тим сазнањем у обавези смо да дамо свој допринос у развоју Сремских Карловаца.

Мериен Еванс је цео свој живот стварала под псеудонимом Џорџ Елиот и написала је: „људски живот би требало да буде чврсто укорењен у некој постојбини где може да оствари нежну блискост с крајоликом, с поступцима људи, са звуцима и акцентима и свиме што ће том дому у раном добу дати познату, и незаменљиву особеност погодну за будуће продубљивање знања. У месту где би извесност раних сећања могла бити проткана приврженошћу, а добронамерна познанства са свим комшијама, чак и са псима и магарцима, могла би се ширити не услед сентименталног напора и намере, већ као слатка навика крви.“

Драги Владико честитам вам на добијању највишег општинског признања и стицању статуса почасног грађанина Сремских Карловаца. Гордана, Ненаде, Драгана, Бобане, Владимире и Удружење спортских риболоваца честитам вам на заслуженим признањима и желим вам пуно успеха у даљем раду.

Живела Србија!
Живели Сремски Карловци!

Највише признање “Почасни грађанин Сремских Карловаца” добио је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије.

Захвалницу за постигнуте успехе у раду је ове године добило Удружење спортских риболоваца „Дунав“ Сремски Карловци, а повеље су добили, др Драгана Лукић, Владимир Напрта, Бобан Џевердановић, Ненад Грујичић и Гордана Ђурђевић Димић.

Претходни текстЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У ПРАВОБРАНИЛАШТВУ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ
Следећи текстЛетња школа оториноларингологије