Povodom Dana opštine 16.09. danas je u zgradi Magistrata održana Svečana sednica Skupštine opštine Sremski Karlovci. Predsedavajuća Skupštine opštine Radmila Bukarica je pozdravila prisutne nakon čega se obratio predsednik opštine Nenad Milenković.

– Vaše preosveštenstvo, časni oci, generalni konzule Crne Gore u Republici Srbiji, gospodine Đuroviću, poštovana predsednice Skupštine opštine Sremski Karlovci gospođo Bukarice, uvaženi odbornici, članovi opštinskog veća, ovogodišnji dobitnici najviših opštinskih priznanja, dragi Karlovčani, dame i gospodo.

Dan opštine je trenutak kada se prisećamo prošlih vremena ali i prilika da pomenemo pojedince i organizacije koji su u proteklom periodu doprineli ne samo afirmaciji određenih profesija ili umetničkih oblasti nego i njihov opšti doprinos zajednici, kao i značajnoj promociji Sremskih Karlovaca.

U periodu kada smo uveliko iz industrijske ere zašli u tehnološku eru i kada se vreme meri brzinom i protokom informacija, nije nimalo lako postizati značajne rezultate u bilo kojoj sferi i pritom ne zaboraviti pripadnost i odanost mestu u kojem živimo, radimo ili stvaramo s tim su, dragi laureati vaša dela još značajnija i vrednija.

Opština Sremski Karlovci, nastojaće da i kroz realizaciju infrastrukturnih projekta afirmiše značaj i vrednost ovog prelepog mesta. Često zaboravljamo u koliko lepom i čuvenom gradu živimo. Neka bude ovo dan kada ćemo se na to podsetiti, ali i osvestiti da samo zajedničkim naporima možemo ostvariti sve ono što smo zamislili i zacrtali kao krajnji cilj, a to jesu lepši i uređeniji Sremski Karlovci. Na raspolaganju nam je, ako imamo sreće oko 30000 dana za igranje igre života. Sa tim saznanjem u obavezi smo da damo svoj doprinos u razvoju Sremskih Karlovaca.

Merien Evans je ceo svoj život stvarala pod pseudonimom Džordž Eliot i napisala je: „ljudski život bi trebalo da bude čvrsto ukorenjen u nekoj postojbini gde može da ostvari nežnu bliskost s krajolikom, s postupcima ljudi, sa zvucima i akcentima i svime što će tom domu u ranom dobu dati poznatu, i nezamenljivu osobenost pogodnu za buduće produbljivanje znanja. U mestu gde bi izvesnost ranih sećanja mogla biti protkana privrženošću, a dobronamerna poznanstva sa svim komšijama, čak i sa psima i magarcima, mogla bi se širiti ne usled sentimentalnog napora i namere, već kao slatka navika krvi.“

Dragi Vladiko čestitam vam na dobijanju najvišeg opštinskog priznanja i sticanju statusa počasnog građanina Sremskih Karlovaca. Gordana, Nenade, Dragana, Bobane, Vladimire i Udruženje sportskih ribolovaca čestitam vam na zasluženim priznanjima i želim vam puno uspeha u daljem radu.

Živela Srbija!
Živeli Sremski Karlovci!

Najviše priznanje “Počasni građanin Sremskih Karlovaca” dobio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski Gospodin Vasilije.

Zahvalnicu za postignute uspehe u radu je ove godine dobilo Udruženje sportskih ribolovaca „Dunav“ Sremski Karlovci, a povelje su dobili, dr Dragana Lukić, Vladimir Naprta, Boban Dževerdanović, Nenad Grujičić i Gordana Đurđević Dimić.

Prethodni tekstJAVNI KONKURS ZA POPUNjAVANjE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA U PRAVOBRANILAŠTVU OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI
Sledeći tekstLetnja škola otorinolaringologije