Сремски Карловци међу општинама са највећом платом

1114

Сремски Карловци нашли су се међу 10 градова и општина с највећом платом у Војводини. Просечни лични доходак у Сремским Карловцима премашио је 50.800 динара, што Карловце ставља раме уз раме с Новим Садом, Ковином, Вршцем, Панчевом, Тителом и Сентом.

„Оно што посебно радује јесте чињеница да је реч о платама из реалног сектора. О зарадама које је остварила наша локална привреда“, сматра Ненад Миленковић председник општине.

Како каже резултати га нису изненадили јер се на нивоу целе државе води одговорна политика и даје подстицај локалним лидерима да прате рад председника и владе и убрзано решавају проблеме грађана и привреде.

„Успех је већи, ако се зна да је комплетна српска индустрија, деценијама систематски уништавана, а да су Сремски Карловци вођени без икакве идеје и циља. Зато шеста позиција, није мали успех. Али, имамо план како да будемо још бољи“, каже Миленковић.

Он сматра да је главни преокрет наступио у промени приоритета.

„Од доласка на власт 2016. године до данас, морали смо да урадимо много ствари као бисмо привредницима обезбедили добре услове и повољан пословни амбијент. Ми се нисмо издигли изнад њих. Нисмо игнорисали њихове захтеве. Напротив, све своје ресурсе ставили смо у службу реализације инвестиција, јер смо знали да то обезбеђује нове послове, нове приходе за нашу општину, и бољи живот за Карловчане. Наравно, у томе не бисмо успели без снажног вођства председника државе Александра Вучића и да СНС на свим нивоима није прогрес државе и грађана ставио на прво место“, изјавио је Миленковић.

Према његовим речима циљ Сремских Карловаца је да кроз развој туризма и пратеће делатности у наредне четири године драстично повећају приходе локалног становништва. Ускоро ће се завршити изградња туристичког пристана, а у оквиру пројекта Нови Сад ЕПК 2021. уређује се језгро Сремских Карловаца што ће повећати туристичку посету.

„Миленковић је навео и да ће ускоро почети изградња велепродајног објекта “Универеxпорт”, где ће бити запослено четрдесет Карловчана, што ће свакако допринети смањењу броја незапослених са територије ове општине“, најавио је он.

Претходни текстОбележено 100 година од изласка из штампе „Лирике Итаке“
Следећи текстОпштина Сремски Карловци постала члан Међународне Асоцијације градова гласника мира