Sremski Karlovci našli su se među 10 gradova i opština s najvećom platom u Vojvodini. Prosečni lični dohodak u Sremskim Karlovcima premašio je 50.800 dinara, što Karlovce stavlja rame uz rame s Novim Sadom, Kovinom, Vršcem, Pančevom, Titelom i Sentom.

„Ono što posebno raduje jeste činjenica da je reč o platama iz realnog sektora. O zaradama koje je ostvarila naša lokalna privreda“, smatra Nenad Milenković predsednik opštine.

Kako kaže rezultati ga nisu iznenadili jer se na nivou cele države vodi odgovorna politika i daje podsticaj lokalnim liderima da prate rad predsednika i vlade i ubrzano rešavaju probleme građana i privrede.

„Uspeh je veći, ako se zna da je kompletna srpska industrija, decenijama sistematski uništavana, a da su Sremski Karlovci vođeni bez ikakve ideje i cilja. Zato šesta pozicija, nije mali uspeh. Ali, imamo plan kako da budemo još bolji“, kaže Milenković.

On smatra da je glavni preokret nastupio u promeni prioriteta.

„Od dolaska na vlast 2016. godine do danas, morali smo da uradimo mnogo stvari kao bismo privrednicima obezbedili dobre uslove i povoljan poslovni ambijent. Mi se nismo izdigli iznad njih. Nismo ignorisali njihove zahteve. Naprotiv, sve svoje resurse stavili smo u službu realizacije investicija, jer smo znali da to obezbeđuje nove poslove, nove prihode za našu opštinu, i bolji život za Karlovčane. Naravno, u tome ne bismo uspeli bez snažnog vođstva predsednika države Aleksandra Vučića i da SNS na svim nivoima nije progres države i građana stavio na prvo mesto“, izjavio je Milenković.

Prema njegovim rečima cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine drastično povećaju prihode lokalnog stanovništva. Uskoro će se završiti izgradnja turističkog pristana, a u okviru projekta Novi Sad EPK 2021. uređuje se jezgro Sremskih Karlovaca što će povećati turističku posetu.

„Milenković je naveo i da će uskoro početi izgradnja veleprodajnog objekta “Univerexport”, gde će biti zaposleno četrdeset Karlovčana, što će svakako doprineti smanjenju broja nezaposlenih sa teritorije ove opštine“, najavio je on.

Prethodni tekstObeleženo 100 godina od izlaska iz štampe „Lirike Itake“
Sledeći tekstOpština Sremski Karlovci postala član Međunarodne Asocijacije gradova glasnika mira