Dana 26.10.2019. godine Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Sremski Karlovci u saradnji sa Biciklističkim klubom „Stražilovo“, Pokretom gorana Vojvodine, Crvenim krstom, OŠ „23 oktobar“ i pripadnicima saobraćajne policije, uspešno je realizovano takmičenje za učenike VII i VIII osnovne škole OŠ „23. oktobar“  pod nazivom „Bezbedna i spretna vožnja“.

Cilj akcije je bio da se svi takmičari upoznaju sa osnovnim pravilima za bezbedno učestvovanje u saobraćaju biciklom, posle čega je održano takmičenje u savlađivanju različitih prepreka kroz poligon kao i testiranje znanja o poznavanju osnovnih pravila bezbednog učestvovanja biciklom u saobraćaju. Poligon je ustešno savladalo tridesetak takmičara. Prvo mesto je osvojio Mateja Muslija, drugo Đorđe Kragulj, a treće mesto Stefan Ratković koji su osvojili vredne nagrade tako da je za prvo mesto dodeljeno biciklo, za drugo brzinomer za biciklo i za treće mesto zaštitna kaciga.  Sve vreme takmičenja bezbednost takmičara je bila na prvom mestu pa se strogo vodilo računa da prepreke budu prilagođene njihovom uzrastu, a za bezbednost u slučaju povreda brinuli su se volonteri.

 

Prethodni tekstREZULTATI ZA DODELU SREDSTAVA ORGANIZACIJAMA I UDRUŽENjIMA GRAĐANA ZA SPROVOĐENjE PROGRAMA I PROJEKATA OD JAVNOG INTERESA NA TERITORIJI OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI
Sledeći tekstSremski Karlovci podižu monumentalni spomenik Arseniju III Čarnojeviću