Миленковић и амбасадор Милошевић о братимљењу Сремских Карловаца са Бијелим Пољем и Цетињем

1077

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић састао се данас с новоименованим амбасадором Црне Горе Тарзаном Милошевићем.

Миленковић и амбасадор Милошевић који је дошао у званичну радну посету Сремским Карловцима разговарали су о могућностима проширења сарадње у више области, с посебним акцентом на културну, туристичку и пивредну размену. Како је закључено Сремски Карловци имају добру перспективу у винарству и виноградарству, а да производња вина представља важну привредну грану у Црној Гори, која је на светском нивоу позната по квалитетним винима.

Такође је разговарано о могућностима братимљења Сремских Карловаца са општином Бијело Поље чији је Милошевић био председник у више мандата и Цетињем, старе црногорске престонице, коју са Сремским Карловцима повезују многе везе.

– Сремски Карловци су место сусретања истока и запада. Севера и југа. Место за које су судбински везане многе знамените личности и догађаји. Овде, у нашем граду, образовао се и Свети Петар Цетињски, а одавде је након познанства с патријархом Шакабендом, Симеон Пишчевић, пореклом из Паштровића, покренуо стратешку сеобу једног броја црногорских ратника у царску Русију, а постоје и записи да је један краћи период свог живота овде боравио и Петар II Петровић Његош, који је рођен на данашњи дан 1813 – рекао је Миленковић.

Амбасадор Милошевић истакао је да Сремски Карловци представљају важан културно-историјски центар, с великим перспективама у будућности, нарочито у области културног и винског туризма, и да постоји широк спектар могућности за повезивање с градовима у Црној Гори.

Претходни текстУ КАРЛОВЦИМА ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА
Следећи текстПотписан уговор са Универескпортом