Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković sastao se danas s novoimenovanim ambasadorom Crne Gore Tarzanom Miloševićem.

Milenković i ambasador Milošević koji je došao u zvaničnu radnu posetu Sremskim Karlovcima razgovarali su o mogućnostima proširenja saradnje u više oblasti, s posebnim akcentom na kulturnu, turističku i pivrednu razmenu. Kako je zaključeno Sremski Karlovci imaju dobru perspektivu u vinarstvu i vinogradarstvu, a da proizvodnja vina predstavlja važnu privrednu granu u Crnoj Gori, koja je na svetskom nivou poznata po kvalitetnim vinima.

Takođe je razgovarano o mogućnostima bratimljenja Sremskih Karlovaca sa opštinom Bijelo Polje čiji je Milošević bio predsednik u više mandata i Cetinjem, stare crnogorske prestonice, koju sa Sremskim Karlovcima povezuju mnoge veze.

– Sremski Karlovci su mesto susretanja istoka i zapada. Severa i juga. Mesto za koje su sudbinski vezane mnoge znamenite ličnosti i događaji. Ovde, u našem gradu, obrazovao se i Sveti Petar Cetinjski, a odavde je nakon poznanstva s patrijarhom Šakabendom, Simeon Piščević, poreklom iz Paštrovića, pokrenuo stratešku seobu jednog broja crnogorskih ratnika u carsku Rusiju, a postoje i zapisi da je jedan kraći period svog života ovde boravio i Petar II Petrović Njegoš, koji je rođen na današnji dan 1813 – rekao je Milenković.

Ambasador Milošević istakao je da Sremski Karlovci predstavljaju važan kulturno-istorijski centar, s velikim perspektivama u budućnosti, naročito u oblasti kulturnog i vinskog turizma, i da postoji širok spektar mogućnosti za povezivanje s gradovima u Crnoj Gori.

Prethodni tekstU KARLOVCIMA OBELEŽEN DAN SEĆANjA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
Sledeći tekstPotpisan ugovor sa Univereskportom