Кинези желе вино, ракију и воће из Сремских Карловаца

1116

Винари, воћари и виноградари из Сремских Карловаца убудуће ће своје производе моћи лакше да пласирају на кинеско тржиште. О могућностима проширења и успостављању конкретних модалитета боље сарадње разговарали су председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић и делегација кинеског града Нингбоа, једног од највећих економских и трговинских центара у Кини.

Поред кинеских привредника, састанку који је одржан у згради општине Сремски Карловци, присустовао је и шеф општинског бироа Нингбоа за трговину Хаидонг Ју.

Сремски Карловци, рекао је током састанка Миленковић, имају богату културно-историјску традицију, а због погодне климе и добре географске позиције имају добре пољопривредне, трговинске и туристичке потенцијале. Он је нагласио близину Дунава, који представља најважнији пловни пут и кључну везу између истока и запада, као и близину аутопута и железничке пруге која се реконструише и којом ће се од 2021. године до Београда стизати за 30 минута.

– Посебно је значајно то што Србију и Народну Републику Кину повезују снажне пријатељске везе, које отварају многобројне могућности сарадње. Сремски Карловци имају шта да понуде. Развој виноградарства, воћарства, производња вина и здраве хране су уз развој туризма најважнији сегмент развоја наше општине у будућности. На територији наше општине постоји значајан број одличних породочиних винарија, а значајан број становника бави се воћарством и виноградарством. Наша планска акта су заснована на чињеници да су Сремски Карловци град с богатом културно-историјском баштином и великим могућностима да постану српска Бургундија. Уз то, и републичка и покрајинска стратегија развоја, туризам, винарство, виноградарство и воћарство виде као важан потенцијал Сремских Карловаца – истакао је Миленковић.

Претходни текстОбавештење организаторима професионалног управљања стамбеним зградама
Следећи текстПромоција приручника „Мала школа раног развоја“