ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЛИ НЕДОСТАЈУЋЕГ ДЕЛА СРЕДСТAВА ОРГАНИЗАЦИЈАМА И УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА ЗА ПРОГРАМЕ И ПРОЈЕКТЕ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ЗА ОПШТИНУ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ЗА 2020. ГОДИНУ

1485

На основу члана 38. Закона о удружењима („Службени гласник РС“, број 51/2009, 99/2011-др.закон, и 44/2018-др.закон), члана 6. Правилника о критеријумима и поступку доделе средстава или недостајућег дела средстава из буџета Општине Сремски Карловци организацијама и удружењима грађана за спровођење програма и пројеката од јавног интереса („Службени лист општине Сремски Карловци“ број 15/2019),  члана 44. Одлуке о Буџету Општине Сремски Карловци за 2020. годину („Службени  лист Општине Сремски Карловци“, број 73/2019) и члана 63. став 1. тачка 26. Статута Општине Сремски Карловци („Службени лист Општине Сремски Карловци“, број 7/2019), председник Општине Сремски Карловци, дана 03. фебруара 2020. године расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА

ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЛИ НЕДОСТАЈУЋЕГ ДЕЛА СРЕДСТAВА ОРГАНИЗАЦИЈАМА И УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА ЗА ПРОГРАМЕ И ПРОЈЕКТЕ ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА ЗА ОПШТИНУ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

ЗА 2020. ГОДИНУ

I

Расписује се Јавни конкурс за расподелу средстава организацијама и удружењима грађана за програме и пројекте од јавног интереса за Општину Сремски Карловци за 2020. годину.

Средства су обезбеђена у буџету општине Сремски Карловци за 2020. годину и то: Дотације невладиним организацијама у износу од  800.000,00 динара, у оквиру Раздела 5- Општинска управа, Програм 0901- Социјална и дечија заштита, Програмска активност 003-Подршка социо-хуманитарним организацијама, Програмска класификација 901-0003, позиција 139, економска класификација 481- Дотације невладиним организацијама.

 

II

Основни циљ за доделу средстава по овом конкурсу је финансирање или суфинансирање програма и пројеката организација и удружења грађана са територије општине Сремски Карловци и то за деловање из следећих области од јавног интереса:

 

  • социјалне заштите,
  • борачко-инвалидске заштите,
  • заштита лица са инвалидитетом,
  • хуманитарних програма,
  • заштите животне средине,
  • друштвене бриге о деци,
  • задовољења потреба младих,
  • програм заштите људских права и
  • друге програме којима се задовољавају јавне потребе.

 

III

На Јавни конкурс, пријаве могу поднети организације и удружења грађана која имају  седиште на територији општине Сремски Карловци или обављају делатност у Сремским Карловцима, а која су регистрована до дана расписивања конкурса и која су оправдала средства добијена из буџета општине Сремски Карловци у 2019. години.

Организације и удуржења грађана могу конкурисати са највише једним предлогом пројекта/програма.

 

IV

Пријаве на Јавни конкурс се подносе на јединственом обрасцу,  који је саставни део конкурсне документације.

Prijava na konkurs 2020 – udruzenja

Izjava za UDRUZENJA

Уз пријаву подносилац пријаве дужан је да обавезно приложи:

 

– фотокопију решења Агенције за привредне регистре о регистрацији удружења;

– фотокопију ОП обрасца (оверени потписи лица овлашћених за заступање);

– фотокопију депо картона броја рачуна отвореног код Управе за трезор;

– Фотокопију Статута удружења;

– Одлуку надлежног органа о усвајању програма рада за текућу годину;

– Одлуку надлежног органа о усвајању пројекта којим се конкурише;

– Доказ о суфинансирању од партнерске или друге донаторске организације, ако се програм или пројекат тако реализује у случајевима када се конкурише за недостајућа средства;

– Опис програма или пројекта са финансијским планом;

– Изјаву да не користи средства од других извора финансирања, у случајевима када конкурише за финансирање целог програма или пројекта.

 

Комисија за доделу средстава за удружења грађана може по потреби захтевати од подносиоца да достави и додатну документацију.

 

V

Приликом одређивања висине средстава, за доношење одлуке о избору програма којим се из буџета Општине Сремски Карловци додељују средства за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финасирање програма од јавног интереса за Општину Сремски Карловци, полази се од следећих критеријума:

 

  • област у којој се реализује програм или пројекат, дужина трајања, број лица која се укључују у програм или пројекат, могућност развијања програма или пројекта и њихова одрживост,
  • циљеви који се постижу, пре свега, обим задовољавања јавног интереса, степен унапређења стања у области у којој се програм или пројекат спроводе,
  • суфинансирање програма из других извора,
  • подстицање солидарности, заштите и помоћи лицима у специфичним животним ситуацијама.

 

VI

            Конкурс је отворен од 04. до 19. фебруара 2020. године и објављује се на званичној интернет страници Општине Сремски Карловци и на огласној табли Општинске управе Општине Сремски Карловци.

 

VII

Конкурсна документација се може преузети са интернет странице Општине Сремски Карловци sremskikarlovci.rs или непосредним преузимањем у Одељењу за друштвене делатности.

Непотпуне и неблаговремене пријаве на конкурс неће бити разматране.

Пријаве организација и удружења грађана која нису доставила извештај о утрошку средстава за претходну годину, неће се ни разматрати.

 

VIII

Пријаве на конкурс се подносе непосредно на писарници Општинске управе Општине Сремски Карловци или путем поште на адресу: Општинска управа Општине Сремски Карловци, са назнаком: „Комисији за доделу средстава за удружења грађана“, Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића број 1, у затвореној коверти, насловљено са: „Јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава организацијама и удружењима грађана за спровођење програма и пројеката од јавног интереса на територији Општине Сремски Карловци у 2020. години“.

 

IX

Подносиоци пријава имају право на жалбе на одлуку о утврђивању одобрених програма, у року од 8 (осам дана) од дана објављивања резултата. Жалба се подноси Комисији, а по жалби решава Општинско веће општине Сремски Карловци.

На основу коначне Одлуке о додели средстава, општина Сремски Карловци закључује уговор са Корисником средстава, којим се уређују међусобна права и обавезе.

Корисници средстава су дужни да пројекат, за који су им додељена средства, реализују до 31.12.2020. године и да у року од 20 дана од дана завршетка програма или пројекта доставе Одељењу за друштвене делатности коначни извештај-наративни извештај,  а Одељењу за финансије и буџет финансијски извештај, односно извештај о реализацији програма са спецификацијом трошкова и финансијском документацијом о утрошку средстава.

Подносилац пријаве се обавезује да новчана средства користи искључиво за намену за коју су средства додељена.

 

X

Пријаве поднете од стране подносилаца који немају право учешћа на овом конкурсу, неблаговремене пријаве, непотписане пријаве, као и пријаве са непотпуном документацијом или поднете на неодговарајућем обрасцу, неће се разматрати.

Конкурсна документација се не враћа.

 

 

 

Република Србија

Аутонопмна Покрајина Војводина

Општина Сремски Карловци

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ                                              ПРЕДСЕДНИК

Број: 400-12/2020-I/2

Дана: 03. фебруара 2020. године                         Ненад Миленковић,с.р.

Сремски Карловци

Претходни текстОПШТИНА СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ПРВА ОПШТИНА У ЈУЖНОБАЧКОМ ОКРУГУ КОЈА ЈЕ ИЗРАДИЛА „ПЛАН ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА“
Следећи текстРЕШЕЊЕ О ОБРАЗОВАЊУ И ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНОВА СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ЈАВНОГ КОНКУРСА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ПРОИЗВОДЊЕ МЕДИЈСКИХ САДРЖАЈА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ЗА 2020. ГОДИНУ