Решења о одобравању годишњег програма и додели средстава за реализацију годишњег програма у области спорта за 2020. годину

1017

           

На основу члана 67. став 1. тачка 2. Статута Општине Сремски Карловци („Службени лист општине Сремски Карловци“ број 7/2019) и члана 31. став 4. Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у Oпштини Сремски Карловци („Службени лист општине Сремски Карловци“ број 12/2019), Општинско веће општине Сремски Карловци на  111. седници одржаној дана  11.05.2020. године, доноси

Р Е Ш Е Њ Е

о одобравању годишњег програма и додели средстава за реализацију годишњег програма у области спорта за 2020. годину

I

 

Одобрава се годишњи програм Спортског савезa Општине Сремски Карловци  на основу предлога Комисије за оцену годишњих и посебних програма у 2020. години у области спорта у Општини Сремски Карловци број: 020-37/2020-I/2 од 07. априла 2020. године .

II

 

За реализацију годишњег програма из тачке I овог решења додељује се средства у износу  1.000.000,00 динара ( словима: једанмилиондинара).

Пренос додељених средстава извршиће се у складу са Одлуком о буџету Општине Сремски Карловци за 2020. годину („Службени лист општине Сремски Карловци“ број 73/2019) по Програму 1301: Развој спорта и омладине,  Програмска активност 0001: Подршка локалним спортским организацијама, функција 810- Дотације невладиним организацијама, позиција 124,  економска класификација 481.

III

Са Спортским савезом Општине Сремски Карловци ће се закључити уговор о реализовању годишњег програма, којим ће се регулисати међусобна права и обавезе уговорних страна.

IV

Ово решење се објављује на званичној интернет страници општине Сремски Карловци.

 

О б р а з л о ж е њ е

 

Спортски савез општине Сремски Карловци поднео је Комисији за оцену годишњих и посебних програма за 2020. годину у области спорта у општини Сремски Карловци предлог свог годишњег програма. Комисија је размотрила предлог годишњег програма и утврдила да је исти поднет у року и потпун.

Комисија за оцену годишњих и посебних програма за 2020. годину у области спорта у општини Сремски Карловци предлог свог годишњег програма (у даљем тексту: Комисија) је на основу члана 25. и члана 26. Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Сремски Карловци („Службени лист општине Сремски Карловци“ број 12/2019) извршила вредновање квалитета поднетог програма.

Према извршеном вредновању поднетог годишњег програма по критреријумима из члана 25. став 2. Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Сремски Карловци („Службени лист општине Сремски Карловци“ број 12/2019) Спортски савез Општине Сремски Карловци  је остварио 73  бода.

На основу оцене и вредновања предложеног годишњег програма Комисија за оцену годишњих и посебних програма за 2020. годину у области спорта у општини Сремски Карловци је утврдила да је предложени програм таквог квалитета да задовољава услове и критеријуме из Правилника и поднела предлог Општинском већу општине Сремски Карловци за одобравање годишњег програма.

У складу са наведеним и предлогом Комисије за оцену годишњих и посебних програма за 2020. годину у области спорта у општини Сремски Карловци, одлучено је као у дииспозитиву овог решења.

 

Упутство о правном средству: Ово решење је коначно и против њега није допуштена жалба већ се тужбом може покренути управни спор код Управног суда Београд у року од 30 дана од дана достављања Решења.

ПРЕДСЕДНИК

Ненад Миленковић, с.р.

 

 

Претходни текстУслуга „помоћ у кући“ за старије Карловчане
Следећи текстСаопштење са 16. седнице ОИК