Projekat pod nazivom „Razvoj i pozicioniranje Dunavskog puta vina kao turističkog i kulturnog brenda u prekograničnom regionu (Dunavska Vinska Ruta)“ polako se bliži kraju svoje realizacije.

Projekat je finansiran od strane IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija ukupne vrednosti 377.040 EUR, od čega je Opština Sremski Karlovci dobila bespovratna sredstva u iznosu od 129.125 EUR.

Glavni cilj projekta je stvaranje održive tematske vinske ture duž reke Dunav.

Inicijatori projekta su dve regionalne vlade – okrug Bač – Kiškun i AP Vojvodina kao i Opština Sremski Karlovci sa ciljem povezivanja i uključivanja proizvođača vina iz pograničnog dela Srbije i Mađarske.

Tokom realizacije projekta radilo se na stvaranju novog brenda kako bi se obnovio identitet Podunavskog vinskog regiona čime bi se podigla svest o visokokvalitetnim vinim u regionu.

Opština Sremski Karlovci učestvuje kao partner na projektu. Pored tekućih obaveza i aktivnosti, projektom je predviđena i izgradnja manjeg broda sa propratnom opremom koja je i realizovana.

Prezentacija ovog broda biće održana 01.06.2020. godine u Sremskim Karlovcima gde će svi učesnici projekta biti prisutni.

Prethodni tekstSaopštenje sa 16. sednice OIK
Sledeći tekstSaopštenje sa 17. sednice OIK