ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ДЕЛА ТРОШКОВА ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

1884

На основу члана 44. Одлуке о буџету општине Сремски Карловци („Службени лист општине Сремски Карловци“, број 73/2019), члана 4 став  1. Одлуке о регресирању трошкова превоза за ученике и студенте са територије Општине Сремски Карловци  („Службени лист општине Сремски Карловци“ бр.17/2015 и 36/2016),  члана 36. Одлуке о Општинској управи Општине Сремски Карловци („Службени лист општине Сремски Карловци“ број 40/2016 и 20/2018), Општинска управа Општине Сремски Карловци, дана 10. августа 2020. године, расписује

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ДЕЛА ТРОШКОВА ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА СА ПОДРУЧЈА ОПШТИНЕ

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

I

Oпштинска управа општине Сремски Карловци расписује Јавни позив за доделу помоћи за финансирање дела трошкова превоза ученика средњих школа са територије  општине Сремски Карловци.

Средства за финансирање овог права обезбеђена су Одлуком о буџету општине Сремски Карловци за 2020. годину („Службени лист општине Сремски Карловци“, број 73/2019) у оквиру Програма 2003-Средње школе, ПА 2003-0001 – Функционисање средњих школа, раздео 5,  програмска класификација 2003-0001, функција 920, позиција 134, економска класификација 472- накнаде за социјалну заштиту из буџета.

 

Циљ позива: Унапређење доступности средњег образовања и остваривање права на једнакост свих младих у друштву.

 

Сврха позива: Обезбеђивање регресирања путних трошкова средњошколаца који свакодневно путују у средње школе, ван места пребивалишта.

 

Услови :

Право на учешће по овом позиву имају:

 

  1. Сви ученици средњих школа без обзира на седиште школе,
  2. Ученици Школе за основно и средње васпитање „Милан Петровић“ Нови Сад са домом ученика,
  3. Ученици Школе за основно и средње образовање одраслих „Свети Сава“ Нови Сад

 

II

Подносилац пријаве доставља следећу документацију:

  1. Доказ о пребивалишту за ученика (потврда/уверење о пребивалишту или очитана лична карта)
  2. Потврду о редовном школовању (може и копија потврде)
  3. Налаз Интерресорне комисије за ученике ШОСО „Милан Петровић“ из Новог Сада

 

  1. Доказ о школовању за ученике Школе за основно и средње образовање одраслих „Свети Сава“ Нови Сад

 

Уколико је подносилац пријаве из породице са троје и више деце, потребно је доставити потврде о редовном школовању и фотокопије Извода из матичне књиге рођених за  сву децу.

Уколико подносилац пријаве не достави доказ о пребивалишту и Изводе из матичне књиге рођених за децу, Општинска управа општине Сремски Карловци  прибавиће исте по службеној дужности.

 III

Регресирање ће се вршити на следећи начин:

 

  1. Општина ће за ученике средњих школа и за ученике Школе за основно образовање одраслих „Свети Сава“, сносити трошкове у износу од 25% износа цене претплатне месечне карте ;
  2. Општина ће за ученике Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић“ Нови Сад са домом ученика, сносити трошкове у износу од 100%, као и 100% износа претплатне месечне карте за родитеља пратиоца (по налазу Интерресорне комисије)
  3. Општина ће за породице са троје и више деце ученика или студената сносити трошкове превоза у 100% износу за треће дете-ученика, под условом да су све троје деце редовни ученици или студенти и да због школовања свакодневно путују у средње школе или факултете.

IV

Захтеви за остваривање права из Јавног позива за доделу помоћи–регреса са документацијом достављају се најкасније до 28. августа 2020. године.

Неблаговремени, непотпуни и захтеви који нису поднети на утврђеном обрасцу неће бити разматрани.

Захтеви на Јавни позив из става 1. овог члана подносе се непосредно Општинској управи Општине Сремски Карловци, у канцеларији број 2 (Писарници) или путем поште на адресу: Општинска управа Општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића број 1, 21205 Сремски Карловци.

 

V

Обрасци захтева се могу преузети у Пријемној канцеларији Општинске управе или на сајту Општине.

Izjava saglasnosti (Obrazac 1)

ZAHTEV ZA PREVOZ UCENICI SREDNJIH SKOLA 2020-2021

За додатне информације у вези са Позивом можете се обратити Одељењу за друштвене делатности Општинске управе, канцеларија број 22 и број 24 или на телефон број:  021/6853007 и 021/6853030.

VI

Јавни позив објавити на огласној табли Општине и на званичном сајту Општине Сремски Карловци  www.sremskikarlovci.rs.

 

Република Србија

Аутономна Покрајина  Војводина

Општина Сремски Карловци

Општинска управа

Број: 400-21/2020-VII

Дана: 10. августа 2020. године

Сремски Карловци

 

 

Начелник Општинске управе                                            Стефан Стевић, с.р.

 

Претходни текстПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ – 12. ванредна седница ОШВС Сремски Карловци
Следећи текст13. ванредна седница ОШВС Сремски Карловци – укинута ванредна ситуација