Delegacija Francuskog instituta u Srbiji, predvođena rukovodiocem novosadskog Ogranka te ustanove Vladimirom Marinkovićem, posetila je danas Sremske Karlovce, gde ih je u zgradi Opštine primio predsednik Aleksandar Saša Stojkečić. Ovom sastanku, održanom u predsedničkom kabinetu, prisustvovao je i direktor Karlovačke gimnazije profesor Radovan Kovačević.

Francuski institut u Srbiji, naslednik nekadašnjeg Francuskog kulturnog centra, već godinama uspešno deluje u našoj zemlji na poljima kulture, umetnosti i obrazovanja, sarađujući s raznim pojedincima, ustanovama i institucijama. Po okončanju sastanka predstavnici Instituta, zajedno s predsednikom Stojkečićem i direktorom Kovačevićem, obišli su najstariju srednju školu u Srbiji, Karlovačku gimnaziju.

Tokom današnjeg susreta razgovaralo se o dugoročnoj kulturnoj saradnji između Francuskog instituta u Srbiji, Opštine Sremski Karlovci, Karlovačke gimnazije i Kulturnog centra „Karlovačka umetnička radionica“. Prvi rezultati ovog dogovora trebalo bi da se vide već u oktobru, za kada je najavljeno otvaranje izložbe i filmska projekcija.

Prethodni tekstDODELjENA OPREMA PARTNERIMA NA PROJEKTU ”OSNAŽIVANjE LOKALNIH SISTEMA UPRAVLjANjA JAVNOM IMOVINOM”
Sledeći tekstKONKURS ZA DODELU STIPENDIJA UČENICIMA SREDNjIH ŠKOLA ZA 2020/2021