U nedelju 27. septembra, na karlovačkom gradskom trgu ispred Bogoslovije, održan je Humanitarni bazar kako bi se prikupljanjem dela neophodnih novčanih sredstava, pripomoglo izuzetno skupom lečenju devetomesečne Lane Jovanović iz Rakovca, koja boluje od spinealne mišićne atrofije tipa 1. Tako su se Karlovci i Karlovčani priključili jednoj široj dobrotvornoj akciji, koju su do sada podržali mnogi pojedinci, ustanove, organizacije i naselja iz cele Srbije.

Bazar je brojnim posetiocima pružio raznovrsnu ponudu veština, umeća i zanata. Bilo je tu zanimljive dečje radinosti, frizera i animatora, tezgi s kolačima, kuglofima, voćem, vinima i garderobom, sportista, članova viteškog udruženja „Beli vukovi“ i OKUD-a „Brankovo kolo“…

Čast da otvori ovu manifestaciju pripala je predsedniku Opštine Aleksandru Saši Stojkečiću. On se u svome govoru osvrnuo na plemenitost i humanost svih učesnika, naglasivši kako njihovo prisustvo na bazaru bitno dorinosi „stvaranju normalnog i srećnog detinjstva male Lane“.

Kada se, na kraju, podvuče crta, Sremski Karlovci su u nedelju za lečenje Lane Jovanović prikupili oko 600 hiljada dinara.

tekst: S.M. // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstNaučna konferencija udruženja „Akademac“ održana u Magistratu
Sledeći tekst15 . vanredna sednica OSVS Sremski Karlovci