Pokrajina donirala plastične gajbe karlovačkim voćarima

927

Donacija Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, u vidu plastičnih gajbi za prenos voća i povrća, stigla je danas u Sremske Karlovce, gde je podeljena zainteresovanim proizvođačima jabuka. U pitanju su lake plastične gajbe, težine približno 580 grama,  crne boje, čije dimenzije iznose 500 h 300 h 260 milimetara. Napravljene su u fabričkom pogonu šidske L.A.B.B. grupe, odakle su, u prepodnevnim satima, dopremljene do Sremskih Karlovaca.

Ova kompanija, specijalizovana za proizvodnju plastične ambalaže za jednokratnu i višekratnu upotrebu, namenjenu pakovanju voća i povrća, osnovana je u Šidu 2008. godine. U međuvremenu, otvorila je još jedan pogon u Negotinu i perionicu gajbi u Novoj Pazovi, a njena roba pronašla je kupce na tržištima u zemljama regiona.

Saradnja s Pokrajinom datira od prvih dana L.A.B.B. grupe. Tako se i ova donacija, zapravo, oslanja na ugovor, potpisan između njih još 2008. godine, o sufinansiranju pogona u kojim se primenjuju nove tehnologije.

Uz posredovanje Opštine Sremski Karlovci, sedam proizvođača jabuka, koji su iskazali potrebu za ovakvom vrstom podrške pokrajinskih vlasti, preuzeli su danas, na velikom parkingu kod železničke stanice, svoj deo kontingenta plastičnih gajbi. Kako se berba voća bliži kraju, ulazeći u poslednje dane ovogodišnjih poljskih radova, većini će one poslužiti tek dogodine.

Karlovčanima je danas isporučeno 2500 gajbica, odnosno svaki zainteresovani voćar dobio je preko 350 komada.

fotografije: N. S. // tekst: S. M.

Prethodni tekstDANI KARIJERE KOMPANIJE IGB
Sledeći tekstNemojte spaljivati biljne ostatke!