Nakon sto je Opštinsko veće u Sremskim Karlovcima u petak usvojilo plan rada Zimske službe, Javno komunalno preduzeće „Belilo” danas je obavilo smotru mehanizacije i ljudstva koji će se starati tokom zime da saobraćajnice budu prohodne i čiste.

Po rečima direktora “Belila” Radoslava Jankovića, u planu rada nema nikakvih novina u odnosu na lane i u novu zimsku sezonu, koja zvanično traje od 1. novembra do 1. aprila sledeće godine, preduzeće ulazi sa zalihom od 25 tona soli, a kako situacija bude nalagala, nabavljaće se još.

Zimskoj službi na raspolaganju su kamion auto-podizač, dva traktora i radna mašina, koji će za delovanje na terenu koristiti posipač i raonike. Mehanizaciju će opsluživati i raditi ručno, po potrebi, osam radnika, kojima je 1. novembra počelo i dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Ulice će se čistiti prema ranije utvrđenim prioritetima, a kao i do sada na problematičnim punktovima će se ostavljati vreće soli da ih građani mogu upotrebiti kad zatreba.

Današnjoj smotri Zimske službe prisustvovali su i predsednik opštine Aleksandar Saša Stojkečić i član Opštinskog veća zadužen za komunalnu delatnost Bogdan Savić.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević