Predstavnici karlovačke Opštine – predsednik Skupštine Boban Petković i članice Opštinskog veća Živana Živanović i Sunčica Milinović – podelili su jutros novogodišnje paketiće romskoj deci u Sremskim Karlovcima. Na taj način, odlazeći do njihovih domova, izmamili su osmehe na lica 94 deteta.

Po pravilima savremenog društva, novogodišnji praznici smatraju se vremenom darivanja. Kako pokloni, namenjeni toj svrsi, zahtevaju veća materijalna izdvajanja roditelja, mnogima oni ostaju nedostupni. Zato je današnja aktivnost, sprovedena među ugroženom kategorijom stanovništva, bila prilika da se pojedina deca, koja bi verovatno za Novu godinu ostala bez paketića, ne osećaju manje vrednom u našem društvu.

Novogodišnje paketiće, koje su danas podelili predsednik Skupštine i članice Veća, donirao je Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, na čemu mu se Opština Sremski Karlovci naročito zahvaljuje. Ovom akcijom bila su obuhvaćena deca romske nacionalnosti, starosti do 12 godina. Kako je na kraju izjavila Živana Živanović, članica Opštinskog veća zadužena za sport, omladinu i socijalnu politiku, ovim postupkom uneta je radost u domove 94 mališana, kojima je naša pomoć i pažnja neophodna.

S.M.

Prethodni tekstPredsednik Stojkečić prisustvovao Božićnoj misi
Sledeći tekstNovogodišnja čestitka predsednika Opštine Sremski Karlovci Aleksandra Saše Stojkečića