Božićna čestitka predsednika Opštine Sremski Karlovci Aleksandra Saše Stojkečića

Čuvarima vere našega naroda – Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Vašem preosveštenstvu episkopu sremskom gospodinu Vasiliju i celokupnom sveštenstvu karlovačkom – i vama, dragi sugrađani, u ime Opštine Sremski Karlovci i svoje lično ime čestitam predstojeći Božić.

Mir Božji, Hristos se rodi!

Rođenje Hristovo bilo je nadasve nesvakidašnji događaj. Bio je to dan kada su i čovek i priroda, pojavom mudraca s Istoka i Vitlejemske zvezde, odali počast dugoočekivanom novorođenčetu. Toga dana, ovaploćenjem Sina Božjega, mnogi se obradovaše „veoma velikom radosti“, „koja će biti svemu narodu“, kako pišu jevanđelisti. To dete, što ga pastiri videše „gdje leži u jaslama“, bilo je spasitelj ljudi. Ono će sve pravednike popisati u Knjigu večnoga života. Da nije bilo rođenja Gospodnjeg, ne bismo nikada učili da oprostimo ljudima sagrešenja njihova, da ljubimo neprijatelje svoje, da okrenemo drugi obraz, da ne vadimo trn iz oka brata svoga dok u svome oku imamo brvno… Zbog svega toga, Božić je i danas praznik ogromne radosti.

Zato vam svima želim da ovaj Božić proslavite u duhu vere, tako što ćete bližnje gledati pažljivije nego sebe, zajednicu postaviti iznad pojedinca, ljubav smatrati važnijom od mržnje, dobro učiniti većim od zla, a sreću uzdići nad nesrećom. Poklonite jedni drugima najvrednije što imate – „blaga sabrana na nebu, gdje moljac ni rđa ne kvari, i gdje lopovi ne potkopavaju i ne kradu“, kako nas je učio Sin Božji.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci

Aleksandar Saša Stojkečić

 


 

Božićna čestitka predsednika Skupštine opštine Bobana Petkovića

Svako rođenje veliki je dan, kako za porodicu tako i za samo novorođenče. A rođenje Isusa Hrista najradosniji je dan hrišćanstva, zbog milosti koju je Bog učinio ljudskom rodu, šaljući mu Sina svojega kao spasitelja.

Neka vam zato predstojeći Božić, dan Hristovog rođenja, bude ispunjen radostima, iskrenom ljubavlju i pažnjom prema bližnjima, časnim mislima i delima, blagočastivim osećanjima u srcu i – kako to po običajima u božićno jutro, uz ples iskričavih varnica, položajnikova zdravica želi – srećom, blagostanjima, a najviše zdravljem i veseljem.

Pri tome Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njegovom preosveštenstvu episkopu sremskom gospodinu Vasiliju, karlovačkom sveštenstvu i svim pravoslavnim Karlovčanima želim srećan Božić.

MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI!

Predsednik Skupštine opštine Sremski Karlkovci

Boban Petković

Prethodni tekstPodela besplatnih badnjaka
Sledeći tekstPodeljeni besplatni badnjaci građanima