Bez obzira što protekla godina nije bila naklonjena sportu zbog pandemije koronavirusa, sportisti u Sremskim Karlovcima ostvarili su rezultate koji su ih kandidovali za najprestižnija godišnja sportska priznanja. Na današnjoj svečanosti koju je upriličio Sportski savez opštine Sremski Karlovci pod pokroviteljstvom lokalne samouprave proglašeni su najbolji sportisti u 2020. godini.

Titulu najbolje mlade sportistkinje ponela je  Ina Maglovski, članica Streljačke družine „Stražilovo”, a  za najboljeg mladog sportistu proglašen je  Srđan Popović iz istoimenog Orijentiring kluba. U protekloj godini po oceni Sportskog saveza najbolji klub u Sremskim Karlovcima  je upravo Orijentiring klub „Stražilovo”, čiji član David Petrović je poneo titulu buduće nade.

Za najboljeg trenera proglašen je Srđan Crnojački iz Odbojkaškog kluba „Stražilovo”, dok je najbolji sudija Robert Leko iz sveta istog – odbojkaškog sporta.

Troje mališana  proglašeni su najperspektivnijim sportistima, a to su Staša Gajić (plivanje), Lea Seder (plivanje) i Vedran Bulatović (kajak). Nagrada za životno delo otišla je u ruke Milanu Latkoviću nekadašnjem odbojkašu i treneru.

Predsednik Sportskog saveza opštine Anđelko Popović istakao je da je svima poznato da je iza nas veoma teška godina, ali da je uprkos tome  sport je živeo. Napomenuo je da je bilo problema, ali i  vrhunskih rezultata, i izrazio nadu da  će nedaće koje su čitav svet snašle nestati  i da će se u godini pred nama stvoriti uslovi da sport može da se razmahne i nesmetano odvija.

Današnjoj dodeli godišnjih priznanja najboljim sportistima prisustvovao je i predsednik karlovačke opštine Aleksandar Saša Stojkečić koji pozdravljajući nagrađene rekao da kada se govori o sportu u Sremskim Karlovcima, nikada ne sme da se zaboravi da su Karlovci  bili  jedno od prvih mesta i u sportu.

U našem mestu je osnovano prvo Sokolsko društvo srpskog naroda, kao što je i prva gimnazija kod Srba u Karlovcima formirana – rekao je Stojkečić. – Sport nam je veoma važan mada se možda tako ne čini na prvi pogled i ako se posmatra administrativnim očima. Suštinski  ga svi nosimo u srcu,  borimo za njega i trudimo se da što više mladih usmerimo ka njemu kako bi  zakoračili pravim putem, a ne otišli stranputicom.

Osim mladih koji su nagrađeni za ostvarene rezultate na sportskim poljima, kao sportskih delatnika, Sportski savez je ove godine zahvalnicama odao priznanje pojedincima  koji su svako u svom delokrugu rada doprineli razvoju i afirmaciji sporta u Sremskim Karlovcima. Među njima su predstavnici lokalne samouprave Nataša Svirčev, Nada Ostojić Agbaba, Bogdan Savić, Vesna Fekete, direktorka OŠ „23. oktobar“ Vesna Čolić, sportski radnik i nekadašnja sportistkinja Vesna Seder i novinarka Zorica Milosavljević.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstJOŠ 12 OPŠTINA U SRBIJI PRIKLjUČILO SE USAID-OVOM PROJEKTU ZA ODGOVORNU VLAST
Sledeći tekstJAVNI KONKURS ZA POPUNjAVANjE POLOŽAJA NAČELNIKA OPŠTINSKE UPRAVE OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI