ЈАВНИ ОГЛАС ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ЗА РЕДОСЛЕД СТАЈАЊА НА ПОКРЕТНИМ ТЕЗГАМА И ИЗЛОЖБЕНИМ ШТАНДОВИМА (ТИПСКИ ДРВЕНИ КИОСЦИ) ЗА ПРОДАЈУ ПРОИЗВОДА ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ, СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА И ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА У ПЕШАЧКОЈ ЗОНИ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

923

     На основу члана 2. Одлуке о условима за продају на покретним тезгама-изложбеним пултовима на јавним површинама за продају производа домаће радиности старих и уметничких заната и прехрамбених производа у Општини Сремски Карловци (објављена у „Сл.листу Општине Сремски Карловци“,  бр.30/2018 и 32/2019) и одлуке председника Општине Сремски Карловци број 352-13/2021-I/2 од 25.02.2021. године, Комисија  за спровођење поступка јавног надметања за заузеће јавне површине ради продаје на покретним тезгама (типски дрвени киосци) за продају производа домаће радиности, старих и уметничких заната и прехрамбених производа у пешачкој зони на Тргу Бранка Радичевића у Сремским Карловцима, објављује

 

 ЈАВНИ ОГЛАС

 

ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА  ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ЗА РЕДОСЛЕД СТАЈАЊА НА ПОКРЕТНИМ ТЕЗГАМА И ИЗЛОЖБЕНИМ ШТАНДОВИМА (ТИПСКИ ДРВЕНИ КИОСЦИ) ЗА ПРОДАЈУ ПРОИЗВОДА ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ, СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА И

ПРЕХРАМБЕНИХ ПРОИЗВОДА У ПЕШАЧКОЈ ЗОНИ У  СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

 

Тезге-продајна места су на позицијама од 1 до 18. Позиције 1-8 се налазе на десној страни гледано од Чесме четири лава, а позиције 9-18 се налазе на левој страни гледано од Чесме четири лава.

– Површина тезге износи  2,00 m2.

– Период продаје је: од 01.04.2021 године до 31.10.2021 године у времену од 09 до 22 сатa.

– Рок за подношење пријава је 15.03.2020 године до 12.00 часова.


ДОКУМЕНТАЦИЈА:

Пријава за лицитацију

Правила лицитације

Одлука о спровођењу поступка


Покретне тезге и изложбени штандови (типски дрвени киосци) су намењени за продају прозвода домаће радиности, старих и уметничких заната и прехрамбених производа и налазе се у пешачкој зони-платоу на Тргу Бранка Радичевића у Сремским Карловцима.

Учесник у поступку јавног надметања може конкурисати за више тезги-продајних места. Уколико најповољнији учесник већ користи тезгу-продајно место, дужан је да најкасније до добијања решења којим се одобрава заузеће јавне површине на месту продаје, врати  ранију тезгу-продајно место, односно преда тезгу Општини Сремски Карловци на слободно коришћење и располагање.

Почетна цена за место (редослед стајања) износи 1.000,00 РСД, а лицитациони корак износи 500,00 РСД.

Право учешћа у поступку јавног надметања имају лица и предузетници који морају да имају важеће решење Агенције за привредне регистре (АПР) тј. да су регистровани за продају производа које излажу на месту за продају, односно да су чланови регистрованих Удружења, решење Министарства о регистрацији пољопривредног газдинства као и да пруже доказ о измирењу локалне комуналне таксе за продају у претходном периоду којег издаје Одељење за финансије и буџет Општине Сремски Карловци. Учесници су дужни да уз Пријаву за учествовање у поступку јавног надметања (пријава) доставе фотокопију личне карте.

У случају да Учесник у поступку јавног надметања заступа пуномоћник, пуномоћје за заступање мора бити специјално и оверено од стране јавног бележника. Пуномоћје за заступање предаје се Комисији пре почетка јавног надметања.

Изабрани понуђач нема право на рекламације које се односе на квалитет или друге карактеристике тезге за продају.

Јавно надметање спроводи Комисија за спровођење поступка јавног надметања за заузеће јавне површине ради продаје на покретним тезгама (типски дрвени киосци) за продају производа домаће радиности, старих и уметничких заната и прехрамбених производа у пешачкој зони на Тргу Бранка Радичевића у Сремским Карловцима коју је именовао председник Општине Сремски Карловци.

О поступку јавног надметања  води се записник. Записник  садржи податке о члановима Комисије, резултате јавног надметања, присутним учесницима поступка јавног надметања, податке из пријава, достављену документацију, време почетка и завршетка јавног надметања. На записник о јавном надметању није дозвољено изјављивање приговора.

Избор најповољнијег понуђача врши се применом критеријума висине понуђене цене за место. Тезга за продају додељује се учеснику који је понудио највиши износ цене за место за сваку појединачну тезгу.

У случају да најповољнији понуђач у наведеном року не изврши уплату цене за место, за тезгу за коју се надметао или из неког другог разлога одустане од пријема решења о заузећу јавне површине, Комисија ће доделити место за продају следећем понуђачу по висини понуђене цене у поступку јавног надметања.

Најповољнији (изабрани) учесник је у обавези да у року од пет дана од дана сачаињавања записника поступка јавног надметања, уплати целокупан понуђени износ за место на рачун Општине Сремски Карловци 840-745151843-03, модел 97, позив на број 27-250.

Након уплате понуђене цене за место, понуђач може да преузме Решење за заузеће јавне површине за одређени период заузећа.

Понуђач је дужан да тезгу за продају користи у складу са актом којим се одобрава заузеће јавне површине (решењем надлежног органа) и одредбама Одлуке о условима за продају на покретним тезгама-изложбеним пултовима на јавним површинама за продају производа домаће радиности старих и уметничких заната и прехрамбених производа у Општини Сремски Карловци (објављена у „Сл.листу Општине Сремски Карловци“,  бр.30/2018 и 32/2019).

Понуђена цена за место тезге важи за период важења Решења о заузећу јавне површине.

Неблаговремене, неприхватљиве  и непотпуне Пријаве неће се узети у разматрање.

Неблаговремена пријава је пријава која је предата Општини Сремски Карловци по истеку датума и сата одређених у јавном огласу, као рок за подношење пријава.

Неприхватљива пријава је пријава која је благовремено предата али која не испуњава све захтеве из Правила о поступку спровођења јавног надметања.

Непотпуна пријава је пријава која не садржи документацију на основу које лице има право учешћа у поступку јавног надметања.

Поступак  јавног надметања ће се обавити дана 17.03.2021. године у Општини Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића број 1, у Скупштинској сали са почетком у 11 часова. Због епидемиолошких мера могуће је присуство једног понуђача односно представника понуђача по поднетој пријави.

Комисија ће констатовати да је поступак јавног надметања неуспео: ако нико није присуствовао јавном надметању, ако нико од учесника није доставио благовремену односно потпуну пријаву.

За слободне тезге које се не излицитирају биће организован нови јавни позив, у року од 30 дана од дана окончаног поступка претходног јавног надметања.

Учесник који буде изабран за најповољнијег понуђача дужан је да дође у Општину Сремски Карловци ради добијања решења којим се одобрава продаја, на позив овлашћеног лица.

Подносиоци пријаве који нису присуствовали јавном надметању добиће писмено обавештење Комисије о избору најповољнијег понуђача.

Саставни део овог Огласа чине Правила о поступку спровођења јавног надметања.

Потребну документацију заинтересована лица могу преузети на интернет адреси Општине Сремски Карловци: www.sremskikarlovci.rs

Информације можете добити сваког радног дана на телефон 021/685-3033; 064/824-9026 од 10.00 до 14.00 часова, контакт особа Живорад Милановић.

КОМИСИЈА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПОСТУПКА ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ЗА ЗАУЗЕЋЕ ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ РАДИ ПРОДАЈЕ НА ПОКРЕТНИМ ТЕЗГАМА   ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Претходни текстПРОДУЖАВА СЕ ТРАЈАЊЕ ЈАВНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ
Следећи текстРЕШЕЊЕ О ПОСТАВЉЕЊУ СЛУЖБЕНИКА НА ПОЛОЖАЈУ – НАЧЕЛНИКА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ