U unapređenje bezbednosti saobraćaja u ulici Karlovačkih đaka, opština Sremski Karlovci investira preko 4,3 miliona dinara. Rekonstruiše se potporni zid u susednoj ulici Ljudevita Gaja, koji je oštećen u kišnim bujicama. Zid dugačak osam metara pretio je da se obruši i blokira saobraćaj.

– Ulica Karlovačkih đaka je jedna od najprometnijih u Sremskim Karlovcima. Kroz nju svakodnevno prođe veliki broj automobila i pešaka. Loša statika potpornog zida, mogla je da izazove njegovo obrušavanje i dovede u opasnost učesnike u saobraćaju, kao i đake koji svakodnevno idu u školu i  građane koji idu na posao.

– Rekonstrukcijom zida osiguraćemo bezbednost naših građana – rekao je predsednik opštine Aleksandar Saša Stojkečić, prilikom obilaska radova.

Radove vredne 4.314.773,64 finansira opština u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj. Izvođač je kompanija „Graditelj NS“, a završetak radova se očekuje za 10 dana.

 

Sremski Karlovci 9. mart 2021. godine

Prethodni tekstRešenje o obrazovanju i imenovanju članova stručne komisije za sprovođenje postupka Javnog konkura za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Sremski Karlovci za 2021. godinu
Sledeći tekstStojkečić sa žiteljima Čerata razgovarao o vakcinaciji protiv Kovida 19