Besplatne sadnice belog javora dobilo je danas 100 stanovnika Sremskih Karlovaca. Sadnice, dobijene kroz projekat „Posadi svoj hlad“ Karlovčanima je uručio predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić.

– Naša dužnost je da brinemo o našoj životnoj sredini, i da stalno doprinosimo unapređenju ekološkog okruženja. Svako novo drvo koje zasadimo, unaprediće kvalitet života u našoj opštini – rekao je Stojkečić.

Projekat „Posadi svoj hlad“ realizuje su u okviru Poglavlja 27, za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Takođe je usaglašen sa ciljevima svetske akcije „Trilion Trees“ Svetskog ekonomskog foruma (WEF), kao i sa evropskim Zelenim planom (European New Deal).

Pored Stojkečića, podeli sadnica prisustvovali su i članice Opštinskog veća za privredu i finansije Đurđica Šnur, za socijalnu zaštitu, sport i omladinu Živana Živanović ,  za  oblast turizma i investicija Sunčica Milinović, pomoćnica predsednika Opštine Marina Janković,  kao i članovi kabineta . Akciji su se pridružila i deca iz vrtića  „Kockica“ , Osnovne škole „23 oktobar“ i „Karlovačke gimnazije“.

Sremski Karlovci 9. april 2021. godine

Prethodni tekstSremski Karlovci obeležavaju 8. april Svetski dan Roma
Sledeći tekstDRŽANjE DOMAĆIH ŽIVOTINjA