Vakcinacija građana Sremskih Karlovaca starijih od 60 godina „Fajzerovom“ vakcinom, počela je danas u prostorijama punkta Hitne pomoći. Danas je od 14 do 17 sati vakcionisano 60 stanovnika koji su se u prethodnom periodu prijavili preko Opštinskog udruženja penzionera. Fajzer vakcina prima se u dve doze. Revakcina se prima 21 dan, nakon prve doze.

Prijavljeni penzioneri su o terminu vakcinacije obaveštavani preko kol centra formiranog pri opštini Sremski Karlovci. Građani na vakcinaciju treba da ponesu ličnu kartu, ili drugi dokument, i da na licu mesta popune obrazac kojim daju saglasnost za imunizaciju.

– Republika Srbija je obezbedila dovoljan broj vakcina svih proizvođača. Naši lekari danonoćno rade na prvoj liniji fronta u borbi protiv kovida, rizikujući svoje živote. Mi možemo da im pomognemo tako što ćemo se vakcinisati. To je minimum odgovornosti koji će značajno olakšati napore naše države i zdravstvenih radnika da se sačuva zdravlje stanovništva i Kovid 19 pobedi – rekao je predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić.

Sremski Karlovci 10. april 2021. godine

Prethodni tekstDRŽANjE DOMAĆIH ŽIVOTINjA
Sledeći tekstSAOPŠTENjE NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLjAVANjE Raspisani Javni pozivi i konkursi za 2021. godinu