U Sremskim Karlovcima održan je sastanak sa pripadnicima romske nacionalnosti o mogućnosti konkurisanja za bespovratna sredstva za nabavku mašina i opreme.

Članica Opštinkog veća informisala je pripadnike romske nacionalnosti da kandidati, koji budu ispunjavali uslove, imaju mogućnost da po projektu dobiju 3.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Takođe će dobijati podršku za registraciju firme i plaćanje knjigovodstvenih usluga u trajanju od šest meseci. Podrška se sprovodi u okviru projekta ,,Unapređenje socio ekonomske situacije marginalizovanih grupa u Vojvodini“ u saradnji opštine Sremski Karlovci i Ekumenske humanitarne organizacije.

Članica Opštinskog veća Sremsih Karlovaca za   sport, omladinu i socijalnu politiku  Živana Živanović održala je danas sastanak s pripadnicima romske nacionalnosti informisala ih o pravilima i uslovima konkursa.

– Izuzetno je važno da informišemo sve Rome i Romkinje o mogućnostima i benefitima koje konkurs pruža. Takođe, svi zajedno treba da radimo na razbijanju predrasuda. A to ćemo na najbolji način učiniti tako što će se sve više Roma i Romkinja obrazovati, usavršavati i zaposliti – rekla je Živana Živanović.

Konkurs je otvoren do 23. aprila, prijave se podnose na imejl: prijava@ehons.org.

 

 

Sremski Karlovci, 14. april 2021. godine

Prethodni tekstSAOPŠTENjE NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLjAVANjE Raspisani Javni pozivi i konkursi za 2021. godinu
Sledeći tekstOdluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Sremski Karlovci