Lekari Hitne medicinske pomoći i Doma zdravlja Novi Sad nastavili su akciju vakcinacije građana Sremskih Karlovaca starijih od 60 godina, „Sinofarm“ vakcinom. U ambulanti je vakcinisano 250 Karlovčana, a mobilna ekipa Hitne pomoći u kućama je vakcinisala dvadeset šestoro građana, koji zbog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da napuštaju svoje domove.

– Republika Srbija je obezbedila dovoljan broj vakcina svih proizvođača. Od otvaranja punkta Hitne pomoći život građana Sremskih Karlovaca je znatno lakši. Lekarske ekipe brže stižu na teren, pružaju više intervencija. To je posebno važno sada u pandemiji. Zahvaljujući dobroj organizaciji i predanosti lekara i osoblja Hitne pomoći, vakcinisali smo i vakcinisaćemo veliki broj Karlovčana. Naročito je važno što mobilna ekipa Hitne pomoći ide na teren i vakciniše građane koji nisu u mogućnosti da dođu do ambulante  – rekao je predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić.

Vakcinacija je trajala od tri popodne do sedam sati uveče. Prijavljeni penzioneri su o terminu vakcinacije obaveštavani preko kol centra formiranog pri opštini Sremski Karlovci.

Prošle nedelje je „Fajzer“ vakcinu primilo 60 Karlovčana, koji su se u prethodnom periodu prijavili preko Opštinskog udruženja penzionera. Fajzer vakcina prima se u dve doze. Revakcina se prima 21 dan, nakon prve doze.

– Vakcinacija je jedini način da pobedimo Kovid i počnemo da živimo normalno. Prioritet svih nas jeste da se sačuvaju zdravlje i životi ljudi. Naši lekari i medicinsko osoblje svakodnevno rade na tome – rekao je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Bogdan Živanović.

Sremski Karlovci 10. april 2021. godine

Prethodni tekstLISTA VREDNOVANjA I RANGIRANjA PRIJAVLjENIH PROGRAMA I PROJEKATA ZA DODELU SREDSTAVA ORGANIZACIJAMA I UDRUŽENjIMA GRAĐANA ZA PROGRAME KOJI SE REALIZUJU NA TERITORIJI OPŠTINE SREMSKI KARLOVCI ZA 2021. GODINU
Sledeći tekstDANI KARIJERE KOMPANIJE IGB