Donacijom 10 računara ozvaničen je Memorandum o saradnji, koji su danas potpisali Opština Sremski Karlovci i Bogoslovija „Sveti Arsenije Sremac“. Memorandum su potpisali predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić i v. d. rektora Bogoslovije protojerej mr Jovan Milanović.

Rarčunari marke „Lenovo“ obezbeđeni su u cilju unapređivanje nastave u najstarijoj srpskoj  teološkoj  obrazovnoj ustanovi. Računare donira Pokrajinska vlada u saradnji s opštinom Sremski Karlovci i kompanija „HITEAM“ iz Vršca, po osnovu programa o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija.

– Sremski Karlovci su centar srpske kulture i duhovnosti. Memorandum je važan korak u definisanju saradnje lokalne samouprave sa Bogoslovijom „Sveti Arsenije Sremac“  kao jednom od najstarijih i najvažnijih obrazovnih institucija srpskog naroda. Drago mi je što sam ispravio generacijske propuste nekih svojih predhodnika i što je meni pripala čast da kao predsednik Opštine Sremski Karlovci potpišem ovaj Memorandum sa Bogoslovijom – rekao je Aleksandar Stojkečić, predsednik Opštine Sremski Karlovci.

Da je potpisivanje Memoranduma samo prvi korak  buduće saradnje smatra i v.d. rektora Bogoslovije protojerej Jovan Milanović.

Potpisivanju su prisustvovali iguman manastira Bešenovo, arhimandrit Arsenije i Šef kabineta Opštine Svetomir Mihaljev.

 

Sremski Karlovci, 20. april 2021. godine

Prethodni tekstDANI KARIJERE KOMPANIJE IGB
Sledeći tekstUređeno dečije igralište kod škole „23. oktobar“ u Sremskim Karlovcima