Opština Sremski Karlovci dobila je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu 2,4 miliona dinara za tri projekta. Za uređenje atarskih puteva i otresišta 758,2 hiljade dinara, 600 hiljada dinara za sanaciju i rekonstrukciju i sanaciju vodnih objekata i milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju fekalne i izgradnju atmosferske kanalizacije u Patrijarha Rajačića.

Ugovor o subvenciji uručen je na svečanom potpisivanju u Pokrajinskoj vladi predsedniku opštine Aleksandru Saši Stojkečiću.

– Sređivanje puteva koje koriste poljoprivrednici je višestruko važno. S jedne strane to će omogućiti da poljoprivrednici lakše stignu do svojih njiva. S druge strane, biće unapređena bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Istovremeno, rekonstrukcija postojeće i izgradnja atmosferske kanalizacije u Patrijarha Rajačića spada u jedan od glavnih prioriteta naše opštine. Subvencija pokrajinske vlade za izradu projektne dokumentacije predstavlja izuzetnu podršku i pomoć Sremskim Karlovcima. Tri ugovora koja smo potpisali danas, samo su deo odlične saradnje koju ostvarujemo. Podsetiću, već su odobrena više milionska sredstva za uređenje fasada u centru grada. A, ono što je posebno značajno za nas Karlovčane jeste nov zakon o Sremskim Karlovcima, koji je pokrajina predložila – rekao je Stojkečić.