Уз подршку Oпштине карловачке винарије у борби за сертификат „Чисто и сигурно“

782

Винарије и угоститељи из Сремски Карловаца, учествују уз подршку Oпштине у борби за сертификат „Чисто и сигурно“, који издаје национално Удружење хотелејера и угоститеља ХОРЕС. На радном састанку, одржаном у општини закључено је да су карловачки винари спремни  за туристе. Винарије су упућене у даље кораке за добијање сертификата „Чисто и сигурно“, а у циљу промоције Сремских Карловаца као безбедне дестинације.

Настављена је подршка туристичким и угоститељским радницима у обезбеђивању средстава за дезинфекцију. Туристичка организација обезбедила је дезинфекциону опрему за винарије које имају дегустационе сале, кроз европски пројекат “ЕУ за тебе – за културно наслеђе и туризам”, који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу GIZ, у партнерству са Министарством трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Туристичком организацијом Србије и ХОРЕС-ом, који издаје сертификат „Чисто и сигурно“.

– Туризам је значајан привредни и развојни потенцијал Сремских Карловаца. Пандемија Ковид 19, пореметила је планове и нас као локалне самоуправе и угоститеља и туристичких радника. Зато се трудимо да им на сваки начин олакшамо пословање. Од избијања пандемије, уз мере државе, ми као Oпштина смо више пута настојали да угоститељским и туристичким радницима, олакшамо пословање у тешким временима, кроз смањење цене закупа и других накнада – рекао је Александар Стојкечић председник Oпштине Сремски Карловци.

Он истиче да је Туристичка организација раније обезбедила хигијенску опрему за више од 50 субјеката који пружају услуге туристима.

– Поред тога припремљен је и Упитник за пружаоце туристичких услуга на дестинацији Сремски Карловци. Резултати анкете биће коришћени, како за сагледавање тренутног стања, тако и у сврху подизања квалитета туристичких услуга – каже Стојкечић,

 

Сремски Карловци, 28. април 2021. године

Претходни текстРешење о расподели средстава у области јавног информисања у 2021. години
Следећи текстМлади средили дечије игралиште у Виноградској улици