Vinarije i ugostitelji iz Sremski Karlovaca, učestvuju uz podršku Opštine u borbi za sertifikat „Čisto i sigurno“, koji izdaje nacionalno Udruženje hotelejera i ugostitelja HORES. Na radnom sastanku, održanom u opštini zaključeno je da su karlovački vinari spremni  za turiste. Vinarije su upućene u dalje korake za dobijanje sertifikata „Čisto i sigurno“, a u cilju promocije Sremskih Karlovaca kao bezbedne destinacije.

Nastavljena je podrška turističkim i ugostiteljskim radnicima u obezbeđivanju sredstava za dezinfekciju. Turistička organizacija obezbedila je dezinfekcionu opremu za vinarije koje imaju degustacione sale, kroz evropski projekat “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam”, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Turističkom organizacijom Srbije i HORES-om, koji izdaje sertifikat „Čisto i sigurno“.

– Turizam je značajan privredni i razvojni potencijal Sremskih Karlovaca. Pandemija Kovid 19, poremetila je planove i nas kao lokalne samouprave i ugostitelja i turističkih radnika. Zato se trudimo da im na svaki način olakšamo poslovanje. Od izbijanja pandemije, uz mere države, mi kao Opština smo više puta nastojali da ugostiteljskim i turističkim radnicima, olakšamo poslovanje u teškim vremenima, kroz smanjenje cene zakupa i drugih naknada – rekao je Aleksandar Stojkečić predsednik Opštine Sremski Karlovci.

On ističe da je Turistička organizacija ranije obezbedila higijensku opremu za više od 50 subjekata koji pružaju usluge turistima.

– Pored toga pripremljen je i Upitnik za pružaoce turističkih usluga na destinaciji Sremski Karlovci. Rezultati ankete biće korišćeni, kako za sagledavanje trenutnog stanja, tako i u svrhu podizanja kvaliteta turističkih usluga – kaže Stojkečić,

 

Sremski Karlovci, 28. april 2021. godine