Crveni krst Sremskih Karlovaca dodelio je u svečanoj sali Magistrata priznanja volonterima i oštini Sremski Karlovci. Priznanja su dodeljena za doprinos u borbi protiv pandemije Kovid 19, povodom 8. maja Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a dobilo ih je svih 26 volontera, koji su mesecima pomagali najugroženijim građanima Sremskih Karlovaca. Priznanja su uručili predsednik Skupštine Boban Petković i članica Opštinskog veća za sport , omladinu i socijalnu politiku  Živana Živanović.

– U ime Opštine Sremski Karlovci, želim da se zahvalim svima vama koji ste dali veliki doprinos u vreme pandemije, ne štedeći tom prilikom ni svoje živote, na vreme ste stizali kod svih naših sugrađana kojima ste bili najpotrebniji. Opština Sremski Karlovci je prepoznala vaše istinsko požrtvovanje i sa vama učestvovala u pružanju pomoći. Tako će biti i ubuduće. Čestitam vam ovaj dan a naravno i nagrade koje ste danas dobili – rekao je Petković.

Prisutnima se obratila i predsednica Crvenog krsta Sremski Karlovci, Marina Fodor.

– Opština Sremski Karlovci je veliki i pouzdan partner Crvenog krsta. Njihova saradnja i podrška posebno su bili važni tokom trajanja pandemije Kovid 19. Kroz Crveni krst Sremskih Karlovaca prošlo je 26 volontera koji su nakon obuke pomagali građanima. Svakodnevno smo imali po 30 poziva, a volonterski timovi su pružili pomoć 560 puta. Kovane obroke dobijalo je 36 ljudi, 321 građanin je dobijao dodatni donatorski obrok. Uz pomoć Vlade Republike Srbije i opštine Sremski Karlovci podeljeno je 285 paketa pomoći. Narodna kuhinja je radila bez prestanka – istakla je Fodor.

Prisutne je pozdravila i Jelena Milić,  stručni saradnik Crvenog krsta Vojvodine. Ona je rekla da je Crveni krst u Republici Srbiji svojim različitim humanitarnim programima  je u 2020. godini stigao do 1,5 milion ljudi.

 

Sremski Karlovci 8. maj 2021. godine

Prethodni tekstObaveštenje za vakcinaciju
Sledeći tekstDvoje karlovačkih srednjoškolaca na svečanosti uručenja ugovora o finansijskoj pomoći u Banovini