Danas su, u Velikoj sali Skupštine Vojvodine u Novom Sadu, najboljim učenicima srednjih škola iz izbegličkih, prognaničkih i raseljeničkih porodica, koji prebivalište, odnosno boravište imaju na teritoriji AP Vojvodine, svečano uručeni ugovori o dodeli jednokratne finansijske pomoći.

Pravo na ovaj vid podrške u školovanju ostvarilo je sto najuspešnijih srednjoškolaca koji su se, tokom februara ove godine, prijavili na javni konkurs pokrajinskog Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, čime su im odobrena sredstva u iznosu 40.000 dinara po učeniku. Među njima svoje mesto zaslužili su i Karlovčani Petar Radoja i Anastasija Carević.

Ugovore učenicima, na svečanosti u Novom Sadu, uručili su pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, generalni sekratar Skupštine AP Vojvodine Nikola Banjac i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Događaju u Banovini, kao predsednica Upravnog odbora Fonda, prisustvovala je i Nada Ostojić Agbaba, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave Opštine Sremski Karlovci.

Prethodni tekstDodeljena priznanja volonterima Crvenog krsta u Sremskim Karlovcima
Sledeći tekst173 GODINE OD MAJSKE SKUPŠTINE