Живана Живановић на састанку с министарком Чомић

699

Живана Живановић, чланица Општинског већа Сремских Карловаца за спорт и омладину и социјалну политику, присуствовала је у Скупштини града Новог Сада састанку са министарком за људска и мањинска права и друштвени дијалог Горданом Чомић на ком је разговарано о добробитима примене Закона о родној равноправности и Закона о забрани дискриминације. На састанку је истакнуто да закони доприносе спречавању дискриминације и обезбеђују једнаке могућности за мушкарце и жене.
Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић истакла је циљ Министaрства да за 20 одсто унапреди оцену Европске комисије о владавини права у Србији.

Живана Живановић је истакла да је изузетно важно што су и Сремски Карловци имали представника на састанку.

– Војводина и Србија су колевка родне равноправности. Још 1918. године на Великој народној скупштини седам Војвођанки равноправно је одлучивало о будућности. Србија је и данас међу најбољима у Европи. На свим листама, 40 одсто одборника су жене, а у Влади Србије чине 50 одсто. Заједништво, међусобно уважавање и поштовање представљају суштинску и темељну вредност Сремских Карловаца. У Карловцима се не истичу различитости, него негује посебност. Ми напредујемо и развијамо се поштујући једни друге – рекла је након састанка Живана Живановић.
Разговорима су поред министарке Чомић присуствовали представнции установа, институција и организација с територије Јужнобачког округа, као и начелник округа Милан Новаковић.

Претходни текстРешења о одобравању годишњих програма и додели средстава за реализацију годишњег програма у области спорта за 2021. годину
Следећи текстСтојкечић: Почиње нова ера Сремских Карловаца