Živana Živanović, članica Opštinskog veća Sremskih Karlovaca za sport i omladinu i socijalnu politiku, prisustvovala je u Skupštini grada Novog Sada sastanku sa ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanom Čomić na kom je razgovarano o dobrobitima primene Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o zabrani diskriminacije. Na sastanku je istaknuto da zakoni doprinose sprečavanju diskriminacije i obezbeđuju jednake mogućnosti za muškarce i žene.
Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić istakla je cilj Ministarstva da za 20 odsto unapredi ocenu Evropske komisije o vladavini prava u Srbiji.

Živana Živanović je istakla da je izuzetno važno što su i Sremski Karlovci imali predstavnika na sastanku.

– Vojvodina i Srbija su kolevka rodne ravnopravnosti. Još 1918. godine na Velikoj narodnoj skupštini sedam Vojvođanki ravnopravno je odlučivalo o budućnosti. Srbija je i danas među najboljima u Evropi. Na svim listama, 40 odsto odbornika su žene, a u Vladi Srbije čine 50 odsto. Zajedništvo, međusobno uvažavanje i poštovanje predstavljaju suštinsku i temeljnu vrednost Sremskih Karlovaca. U Karlovcima se ne ističu različitosti, nego neguje posebnost. Mi napredujemo i razvijamo se poštujući jedni druge – rekla je nakon sastanka Živana Živanović.
Razgovorima su pored ministarke Čomić prisustvovali predstavncii ustanova, institucija i organizacija s teritorije Južnobačkog okruga, kao i načelnik okruga Milan Novaković.

Prethodni tekstRešenja o odobravanju godišnjih programa i dodeli sredstava za realizaciju godišnjeg programa u oblasti sporta za 2021. godinu
Sledeći tekstStojkečić: Počinje nova era Sremskih Karlovaca