У Сремским Карловцима уређено 2,5 километра атарских путева

998

Насипањем атарског пута у Раши, дужине 500 метара, општина Сремски Карловци, до краја маја имаће 2,5 километра уређених атарских путева. Пут у Раши, заједнички су насули општина и грађани Сремских Карловаца који у том делу имају своја имања. Општина је обезбедила радне машине, грађани су набавили туцаник. Радове је обишао председник општине Александар Стојкечић са сарадницима.

– Велики број становника Сремских Карловаца бави се неком врстом пољоприврене производње. И зато су атарски путеви високо раниграни на листи приоритета наше општине. Поред тога што грађанима олакшавамо лакши одлазак и повратак са њива, уређењем атарских путева утичемо и побољшање безбедности у саобраћају. Са Карловчанима који у Раши имају пољопривредна имања дововорили смо се да по истом моделу уредимо још један атарски пут. Грађани ће набавити туцаник, а општина ће обезбедити радне машине. Наш план је да уредимо већину атарских путева у нашој општини -рекао је Стојкечић.

Претходних месеци Општина је уредила укупно два километара атарских путева на Селишту, Дудари и Доки.

– Међу пројектима, вредним 2,4 милиона динара, које је општини Сремски Карловци одобрила Покрајинска влада, значајну ставку чини и уређење атарских путева, за шта нам је одобрено 758,2 хиљаде динара динара. Свакако то је само део инветиција које ћемо ове године реализовати, уз подршку Владе Србије и покрајине – рекао је Стојкечић.

Он подсећа да ће ове године бити уређене три значајне фасаде у центру града, а да ће укупно бити уређено 18 фасада у ужем језгру Сремских Карловаца.

Сремски Карловци, 25. мај 2021. године

Претходни текстВиноградарска – обустава саобраћаја – обавештење
Следећи текстУ Сремским Карловцима отворена ликовна колонија