Nasipanjem atarskog puta u Raši, dužine 500 metara, opština Sremski Karlovci, do kraja maja imaće 2,5 kilometra uređenih atarskih puteva. Put u Raši, zajednički su nasuli opština i građani Sremskih Karlovaca koji u tom delu imaju svoja imanja. Opština je obezbedila radne mašine, građani su nabavili tucanik. Radove je obišao predsednik opštine Aleksandar Stojkečić sa saradnicima.

– Veliki broj stanovnika Sremskih Karlovaca bavi se nekom vrstom poljoprivrene proizvodnje. I zato su atarski putevi visoko ranigrani na listi prioriteta naše opštine. Pored toga što građanima olakšavamo lakši odlazak i povratak sa njiva, uređenjem atarskih puteva utičemo i poboljšanje bezbednosti u saobraćaju. Sa Karlovčanima koji u Raši imaju poljoprivredna imanja dovovorili smo se da po istom modelu uredimo još jedan atarski put. Građani će nabaviti tucanik, a opština će obezbediti radne mašine. Naš plan je da uredimo većinu atarskih puteva u našoj opštini -rekao je Stojkečić.

Prethodnih meseci Opština je uredila ukupno dva kilometara atarskih puteva na Selištu, Dudari i Doki.

– Među projektima, vrednim 2,4 miliona dinara, koje je opštini Sremski Karlovci odobrila Pokrajinska vlada, značajnu stavku čini i uređenje atarskih puteva, za šta nam je odobreno 758,2 hiljade dinara dinara. Svakako to je samo deo inveticija koje ćemo ove godine realizovati, uz podršku Vlade Srbije i pokrajine – rekao je Stojkečić.

On podseća da će ove godine biti uređene tri značajne fasade u centru grada, a da će ukupno biti uređeno 18 fasada u užem jezgru Sremskih Karlovaca.

Sremski Karlovci, 25. maj 2021. godine