Dana, 14.06.2021. godine, u Sremskim Karlovcima nastavljena je masovna imunizacija stanovništva. Mobilni punkt u vidu autobusa, koji je adaptiran specijalno za ovakve prilike, bio je smešten u samom centru ovog vojvođanskog gradića. Kao i što je ranije najavljeno, obezbeđeno je 300 doza Sinofarm vakcine i 50 doza Fajzer vakcine.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci, Aleksandar Saša Stojkečić ovom prilikom posebno se zahvaljuje gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću,  Domu zdravlja Novi Sad, kao i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, na čelu sa dr Bogdanom Živanovićem, na nesebičnoj podršci po pitanju imunizacije stanovnika Sremskih Karlovaca, bez čije pomoći sve ovo ne bi bilo izvodljivo.  Predsednik je još naglasio da svi treba da budemo svesni da se jedino sa nastavkom masovne vakcinacije možemo vratiti u normalne životne tokove i izboriti sa najgorom pošasti dvadeset i prvog veka.

Današnjim odzivom, građani Sremskih Karlovaca još jednom su pokazali i dokazali svoju odgovornost i ozbiljnost u borbi protiv korona virusa.