Сремски Карловци и СКГО заједнички реализују европски пројекат

735

У понедељак 23. августа 2021. године, у просторијама Сталне конференције градова и општина (СКГО) у Београду, председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић и генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић потписали су Меморандум о сарадњи, ради реализације Пројекта „Be.Cultour – Више од културног туризма: хуманистичке иновације за одржив и циркуларни културни туризам“. Реч је о европском пројекту из Програма за истраживања и иновације Horizon 2020 Европске уније.

Стална конференција градова и општина, у сарадњи с 15 других организација, чини Конзорцијум који спроводи овај Пројекат. Како стоји у потписаном Меморандуму, на Пројекту учествује преко 300 институција, установа, удружења, музеја, предузетника, привредних комора, грађана… са Старог континента (означених као иноватори), чији је задатак да, у шест-пилот региона, креирају „иновативна решења  заснована на хуманистичком развоју – оријентисаног ка човеку – кроз одржив и циркуларни културни туризам“,.

Српске општине Сремски Карловци, Бач и Ириг представљају Војводину, један од шест европских пилот-региона у овом Пројекту. Поред Војводине, учествују још: Базаликато (Италија), Арагон (Шпанија), Ларнака (Кипар), Вестра Јеталанд (Шведска) и 29 румунских и молдавских насеља, која наступају као јединствени прекогранични регион.

С реализацијом Пројекта „Be.Cultour – Више од културног туризма“ започело се 1. фебруара ове године, у марту су обављени уводни разговори са СКГО-ом на ову тему, а завршетак Пројекта предвиђен је за 31. јануара 2024.

Осим председника Стојкечића, делегацију Општине Сремски Карловци на овом састанку у Београду чинили су начелница Општинске управе Наташа Свирчев и службеник карловачке Општине Стефан Гнип.

Претходни текстУ Сремским Карловцима обележен Међународни дан младих
Следећи текстОдељење за просторно планирање, урбанизам и имовинско-правне послове, Општинске управе Општине Сремски Карловци оглашава ЈАВНУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ Урбанистичког пројекта за урбанистичко-архитектонску разраду локације Изградња верског комплекса на катастарској парцели 7925 К.О. Сремски Карловци