Уз подршку општине двојица Карловчана добила бесплатне машине и опрему

Уз подршку општине Сремски Карловци двојица Карловчана, Владимир Стојков и Гојко Љепоја добили су бесповратна средства за обуку и куповину машина и опреме. Љепоја и Стојков су подржани у последњем циклусу поделе стартап грантова намењених економском оснаживању почетника у послу у оквиру ЕХО пројекта „Унапређење социо-економске ситуације маргинализованих у Војводини кроз образовање и економско оснаживање“, који се реализује у сарадњи са општином Сремски Карловци. Стојков је добио нов апарат за заваривање и обуку за заваривача, а Љепоја је добио нову моторну тестеру. Опрему у вредности 1 400  евра, овој двојици Карловчана уручила је Екуменска хуманитарна организација и  чланица Општинског већа за социјалну политику,спорт,и омладину  Живана Живановић.

– Општина Сремски Карловци настоји да што више унапреди квалитет живота свих грађана. Програм унапређења социо-економске ситуације маргинализованих група кроз образовање и економско оснаживање је створио боље пословне и егзистенцијалне могућности за двојицу наших суграђана и њихове породице. Владимир је завршио обуку за завариваче и добио нов апарат за заваривање  који ће му омогућити да стекне искуство као и да обезбеди додатна средства за издржавање деветочлане породице. Гојко  има искуства у раду али је до сада изнајмљивао опрему за сечу дрва што је умањивало његову зараду. Са добијеном професионалном моторном тестером  моћи ће да више приходује и да допринесе економском оснаживању породице. Локална самоуправа ће наставити да прати све програме и конкурсе који су фокусирани на помоћ маргинализованим групама, а настојаћемо да максимално искористимо погодности новог Закона о Сремским Карловцима и обезбедимо развој целе општине – рекла је Живана Живановић.

Пакет подршке корисницима обухвата обуку о изради бизнис плана, набавку опреме и алата за најбоље пословне идеје и менторско праћење и подршку. Пројекат се спроводи уз подршку Брот фüр дие Wелт и Диаконие Wüрттемберг/Хоффнунг фüр Остеуропа из Немачке.

 

 

Сремски Карловци, 26. август 2021. године